Προφιτερόλ με καραμελωμένα κρουασάν
Υλικά
-
1 συσκευασία «αφράτα» κρουασάν βουτύρου (εγώ χρησιμοποίησα της alfa)
-
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
-
4-5 κ.σ. ζάχαρη
-
500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
ξύσμα κουβερτούρας για πασπάλισμα
-
Για την κρέμα σοκολάτας
-
Για την κρέμα σοκολάτας
-
1-1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
-
2 βανίλιες
-
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
70 γρ. κακάο άγλυκο
-
310 γρ. ζάχαρη
-
2 πρέζες αλάτι
-
180 γρ. σοκολάτα πραλίνα ή γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τα «αφράτα» κρουασάν της alfa σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
2
Τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και τα καραμελώνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10' στους 200ºC. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Την βάζουμε σε κορνέ μιας χρήσεως. Την διατηρούμε παγωμένη στο ψυγείο.
-
5
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
-
6
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.
-
7
Προσθέτουμε τη βανίλια στο γάλα.
-
8
Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
-
9
Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
-
10
Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο.
-
11
Στήσιμο γλυκού Βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε βαθύ γυάλινο μπολ.
-
12
Κάνουμε ροζέτες με την χτυπημένη κρέμα και ακουμπάμε μια στρώση καραμελωμένες μπουκιές κρουασάν.
-
13
Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
-
14
Τελειώνουμε με παχιά στρώση κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροζέτες χτυπημένης κρέμας. Πασπαλίζουμε κακάο και τρίμμα σοκολάτας.
Σχόλια (3)