Προφιτερόλ με Σοκολάτα
Ειναι το ποιο ωραιο προφιτερολ που εχω φαει μεχρι τωρα. Δεν γινεται με κακαο ως συνηθως, αλλα με γνησια σοκολατα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε αραιωνουμε με σκετο σιροπι, αλλα θα γινει ποιο γλυκο. Επισης αν θελουμε αραιωνουμε με μιση κρεμα γαλακτος-μισο σιροπι. Οταν μπει στο ψυγειο θα σφιξει ποιο πολυ. Γιαυτο το κανουμε καπως αραιο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζουμε το γαλα μαζι με το αλευρι, ανακατευοντας συνεχεια.
-
2
Μολις βρασει και πηξει καπως, κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα για να λιωσει.
-
3
Ανακατευουμε να παρει το χρωμα της σοκολατας και το αφηνουμε να κρυωσει.
-
4
Ριχνουμε τη κρεμμα γαλακτος για να αραιωσει. Αν θελει κι αλλο αραιωμα ριχνουμε σιροπι μεχρι να γινει οσο ρευστο το θελουμε.
-
5
Γεμιζουμε σουδακια με κρεμα πατισερι και βαζουμε απο ενα στον πατο του καθε μπολ.
-
6
Απο πανω ριχνουμε την κρεμα του προφιτερολ, γαρνιρουμε με σαντιγι και απο πανω αν θελουμε λιγο καβουρδισμενο αμυγδαλο.
Σχόλια (37)