Πρωτοχρονιάτικο ρολό γαλοπούλας με γέμιση
Μια διαφορετική και πιο εύκολη πρόταση για γαλοπούλα στο εορταστικό τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Mπορείτε να το συνδυάσετε με πατάτες στο φούρνο.
https://www.youtube.com/watch?v=9twe0gbtczw
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι.
-
2
Μόλις μαραθεί προσθέτω τον κιμά τον σπάω καλά και τσιγαρίζω μέχρι να σκουρύνει.
-
3
Προσθέτω τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
-
4
Σβήνω με το κρασί, ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτω νερό.
-
5
Βάζω το φιλέτο πάνω σε μια λαδόκολλα και με ένα καλά κοφτερό μαχαίρι, κόβω κατά μήκος το κρέας και ανοίγω το φιλέτο στην μέση. Βάζω ακόμα μια λαδόκολλα από πάνω και χτυπάω δυνατά με ένα ποτήρι ώστε να μαλακώσει και να γίνει πιο πλατύ.
-
6
Αφαιρώ την επάνω λαδόκολλα και βάζω μια ποσότητα γέμισης στη μια πλευρά του φιλέτου, σηκώνω την κάτω λαδόκολλα από τη μια πλευρά και ρολάρω το κρέας μου ώστε να σχηματιστεί το ρολό. Κλείνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
-
7
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 180οC.
Σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ,επιτέλους ξεκούραστη γεμιστή γαλοπούλα!