PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Μια διαφορετική και πιο εύκολη πρόταση για γαλοπούλα στο εορταστικό τραπέζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Mπορείτε να το συνδυάσετε με πατάτες στο φούρνο.

https://www.youtube.com/watch?v=9twe0gbtczw

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6-8 μερίδες
  1. 700 γρ. φιλέτο γαλοπούλα
  2. 1/2 κούπα ρύζι
  3. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 300 γρ. κιμά
  5. 400 γρ. κάστανα βρασμένα
  6. 200 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, χουρμάδες)
  7. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  8. Αλάτι
  9. Μίγμα μπαχαρικών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι.

  2. 2

    Μόλις μαραθεί προσθέτω τον κιμά τον σπάω καλά και τσιγαρίζω μέχρι να σκουρύνει.

  3. 3

    Προσθέτω τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.

  4. 4

    Σβήνω με το κρασί, ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτω νερό.

  5. 5

    Βάζω το φιλέτο πάνω σε μια λαδόκολλα και με ένα καλά κοφτερό μαχαίρι, κόβω κατά μήκος το κρέας και ανοίγω το φιλέτο στην μέση.  Βάζω ακόμα μια λαδόκολλα από πάνω και χτυπάω δυνατά με ένα ποτήρι ώστε να μαλακώσει και να γίνει πιο πλατύ.

  6. 6

    Αφαιρώ την επάνω λαδόκολλα και βάζω μια ποσότητα γέμισης στη μια πλευρά του φιλέτου, σηκώνω την κάτω λαδόκολλα από τη μια πλευρά και ρολάρω το κρέας μου ώστε να σχηματιστεί το ρολό.  Κλείνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες.

  7. 7

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 180οC.

Σχόλια

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Εξαιρετικό σαν ιδέα,έφτιαξα 2 ρολά και τα έψησα ένα την μία μέρα δοκιμαστικά και ένα γιά καλό τραπέζι.Βγήκε στεγνό το πρώτο κι'έτσι την άλλη μέρα το έντυσα με μπέηκον.Αυτό βγήκε άψογο
Ευχαριστούμε πολύ,επιτέλους ξεκούραστη γεμιστή γαλοπούλα!

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα