Ψαράκι με κοκκινιστή σάλτσα με άρωμα ούζου
Υλικά
-
500 γρ. ψάρι γλώσσα ή μπακαλιάρος σε φέτες
-
350 γρ. κέτσαπ
-
1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
-
1-2 σφηνάκι ούζου
-
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγη ρίγανη ή θυμάρι
-
αλουμινόχαρτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του ψαριού και το αλείφουμε με κέτσαπ Hellmann’s.
-
3
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε πρώτα τα κομμένα λαχανικά.
-
4
Επάνω τους τοποθετούμε τα φιλέτα των ψαριών.
-
5
Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από την κέτσαπ Hellmann’s και συμπληρώνουμε με το ούζο.
-
6
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από το ψάρι.
-
7
Τοποθετούμε τις φέτες της τομάτας σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων ψαριού.
-
8
Σκεπάζουμε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
-
9
Στον μισό χρόνο ψησίματος αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα και δέσει η σάλτσα.
-
10
Τέλος, όταν ψηθεί το ψάρι πουδράρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)