κύρια φωτογραφία συνταγής Ψάρι με άρωμα πορτοκάλι
athanasios
athanasios @cook_8454876

Ειναι μια πολύ νόστιμη και έξυπνη (και ευκολότατη) πρόταση για ένα τραπέζι με ψαράκι με μια...γκουρμέ διάθεση...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το είδος του ψαριού και την εποχή που αυτό μας διατίθεται...(κάθε πράγμα στον καιρό του).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 ψαρακι (μπορειτε να χρησιμοποιησετε κατα προτιμηση γοφαρι ή λαβράκι) περίπου 2-2,5 κιλά
  2. 3 ώριμα πορτοκάλια
  3. 2 λεμόνια
  4. 2 μέτρια κρεμμύδια
  5. 1 κιλό πατάτες
  6. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  7. Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  8. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε καλά το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε (εσωτερικά κυρίως).

  2. 2

    Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (όχι πολύ χοντρές όμως) και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.

  3. 3

    Κόβουμε τα κρεμμυδάκια όπως στη χωριάτικη και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες σε όλο το ταψί.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε απο επάνω το μαϊντανό σε όλο το ταψί.

  5. 5

    Βάζουμε επάνω σε αυτά το αλατοπιπερωμένο ψαράκι μας, αφού πρώτα βάλουμε στο στόμα και την κοιλιά του από ένα κλωναράκι μαϊντανό.

  6. 6

    Στίβουμε τα 2 1/2 πορτοκάλια και το υπόλοιπο μισό το κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.

  7. 7

    Περιχύνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια επάνω στο ψαράκι και τις πατάτες.

  8. 8

    Τοποθετούμε επάνω στο σώμα του ψαριού τις ροδέλες από το πορτοκάλι (απο κεφάλι μέχρι ουρά).

  9. 9

    Περιχύνουμε όλο το σύνολο με 1 ποτηράκι του κρασιού αγνό ελαιολαδάκι της πατρίδας μας.

  10. 10

    Το ψήνουμε σε φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται από το είδος του ψαριού).

  11. 11

    Όταν τελειώσει το ψήσιμο στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε τη μουστάρδα (σε ένα μπλέντερ) και ανακατεύουμε εώς ότου έχουμε μία ομοιόμορφη σως.

  12. 12

    Περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε το φαγητό μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Χρησιμοποίησα ένα φρεσκότατο λαβράκι κι έγινε τέλειο! Αρωματικό, ελαφρύ, πρωτότυπο και ιδιαίτερο! Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω, να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα! Ευχαριστώ για τη συνταγή!

Από

athanasios
athanasios @cook_8454876
στις