Ψάρι με άρωμα πορτοκάλι
Ειναι μια πολύ νόστιμη και έξυπνη (και ευκολότατη) πρόταση για ένα τραπέζι με ψαράκι με μια...γκουρμέ διάθεση...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το είδος του ψαριού και την εποχή που αυτό μας διατίθεται...(κάθε πράγμα στον καιρό του).
Υλικά
-
1 ψαρακι (μπορειτε να χρησιμοποιησετε κατα προτιμηση γοφαρι ή λαβράκι) περίπου 2-2,5 κιλά
-
3 ώριμα πορτοκάλια
-
2 λεμόνια
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 κιλό πατάτες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε (εσωτερικά κυρίως).
-
2
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες (όχι πολύ χοντρές όμως) και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
-
3
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια όπως στη χωριάτικη και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες σε όλο το ταψί.
-
4
Ψιλοκόβουμε απο επάνω το μαϊντανό σε όλο το ταψί.
-
5
Βάζουμε επάνω σε αυτά το αλατοπιπερωμένο ψαράκι μας, αφού πρώτα βάλουμε στο στόμα και την κοιλιά του από ένα κλωναράκι μαϊντανό.
-
6
Στίβουμε τα 2 1/2 πορτοκάλια και το υπόλοιπο μισό το κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.
-
7
Περιχύνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια επάνω στο ψαράκι και τις πατάτες.
-
8
Τοποθετούμε επάνω στο σώμα του ψαριού τις ροδέλες από το πορτοκάλι (απο κεφάλι μέχρι ουρά).
-
9
Περιχύνουμε όλο το σύνολο με 1 ποτηράκι του κρασιού αγνό ελαιολαδάκι της πατρίδας μας.
-
10
Το ψήνουμε σε φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται από το είδος του ψαριού).
-
11
Όταν τελειώσει το ψήσιμο στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε τη μουστάρδα (σε ένα μπλέντερ) και ανακατεύουμε εώς ότου έχουμε μία ομοιόμορφη σως.
-
12
Περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε το φαγητό μας.
Σχόλια (5)