Ψάρι πλακί

Bαθμολογία: 4.6
       
 
15 ψήφοι
,

Ψάρι πλακί
photo: Ginger

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
  • 350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • λίγο κοκκινοπίπερο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
  • 1 φύλλο δάφνης
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Ντομάτες , Σκόρδο
Σερβίρει: 6
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 16' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 44' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ'ένα ταψί.
  2. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ' αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.
  3. Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.
  4. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Νόστιμη συνταγή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες χάρη στη χρήση σκόρδου,μπαχαρικών, λεμονιού και δάφνης. Αποτελεί υγιεινή πρόταση για όλη την οικογένεια.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, για να είστε βέβαιοι πως είναι ελεύθερα γλουτένης

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από daffy04, 31-1-09  
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-7-09  
    Αν και δεν είμαι φίλος του ψαριού, το πλακί το τρώω πολύ ευχάριστα κι αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή! Μόνο που πρόσθεσα πιπεριές και πατάτες, που τους έχω αδυναμία!
    #
    Σχόλιο από Sokolava, 17-7-09  
    Τη δοκίμασα τη συνταγή και ήταν αρκετά καλή,μόνο που εμένα το ψαράκι μου στέγνωσε λιγάκι.Μάλλον έπρεπε να το ψήσω λιγότερο.Νόστιμο πάντως και εύκολη συνταγη.Μπράβο Sitronella!
    #
    Σχόλιο από κουταλιτσα, 4-10-09  
    χωρις σχολια
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-12-09  
    μας αρεσει πολυ ετσι.εγω κοβω ροδελες τις πατατουλες για να γινονται συνχρονως με το ψαρι,και για να μην στεγνωνει το ψαρακι τοποθετω πανω του ροδελες ντοματας,και δε βαζω λεμονακι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 27-4-10  
    Αγαπημένο φαγητό και νόστιμο.Συνήθως βάζω και πατάτες :)
    #
    Σχόλιο από DoraDora, 10-9-10  
    ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή. Ο άντρας μου ήταν επιφυλακτικός καθώς στις γεύσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Το ψάρι ήταν τσιπούρα και αφού το αλάτισα και του έδωσα μια πρέζα ρίγανη το άφησα στο ψυγείο με το λεμονάκι. Τα υπόλοιπα υλικά πλην ντομάτας τα έκανα μια μαρινάδα και το περιέχυσα πριν το ψήσιμο.. και επειδή δεν είχα λευκό έβαλα ροζέ κρασί... δεν περιγράφεται. Δύο ήταν τα ψάρια και ο άντρας μου τσίμπησε και το δικό μου!!!! και πάλι ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 30-1-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 2-6-11  
    το έκανα σήμερα! δεν έβαλα κρεμμύδια! πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 5-6-11  
    πρεπει να ειναι υπεροχο θα το κανω σημερα σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από EleftheriaPo, 22-2-13  
    #
    Σχόλιο από viky_viky, 12-5-14  
    Εξαιρετικό!!! Από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εκδοχή για πλακί που έχω δοκιμάσει. Ακόμη και ο άντρας μου που του αρέσουν γενικά τα ξεροψημένα ενθουσιάστηκε.
    #
    Σχόλιο από Olive83, 21-9-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 18-2-15  
    Έβαλα χυμό λεμονιού αλλά όχι ροδέλες, λιγότερο κρεμμύδι και σκόρδο και έγινε πολύ νόστιμο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από edessaia, 26-2-15  
    Εκπληκτική συνταγη!Το μόνο που άλλαξα ήταν το λάδι που έβαλα το μισό και πρόσθεσα πατατούλες που τις είχα βράσει πρώτα!Σου ανεβάζω φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 1-7-15  
    Πολύ μας αρέσει ο κολιός σε πλακί ειδικά η μια κόρη μου πάει έρχεται στη κουζίνα και τρώει τα κρεμμυδάκια χαχαχαχ έχει να κάνει με το ζουμάκι στο τέλος μαλώνουμε αλλά τι να κάνω την έχω αδυναμία α στην να φάει αφού την αρέσει λεω
    ανεβάζω κι εγώ την φώτο μου και είναι η μερίδα της μικρής με το ζουμάκι

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από daffy04, 31-1-09  
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-7-09  
    Αν και δεν είμαι φίλος του ψαριού, το πλακί το τρώω πολύ ευχάριστα κι αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή! Μόνο που πρόσθεσα πιπεριές και πατάτες, που τους έχω αδυναμία!
    #
    Σχόλιο από Sokolava, 17-7-09  
    Τη δοκίμασα τη συνταγή και ήταν αρκετά καλή,μόνο που εμένα το ψαράκι μου στέγνωσε λιγάκι.Μάλλον έπρεπε να το ψήσω λιγότερο.Νόστιμο πάντως και εύκολη συνταγη.Μπράβο Sitronella!
    #
    Σχόλιο από κουταλιτσα, 4-10-09  
    χωρις σχολια
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-12-09  
    μας αρεσει πολυ ετσι.εγω κοβω ροδελες τις πατατουλες για να γινονται συνχρονως με το ψαρι,και για να μην στεγνωνει το ψαρακι τοποθετω πανω του ροδελες ντοματας,και δε βαζω λεμονακι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 27-4-10  
    Αγαπημένο φαγητό και νόστιμο.Συνήθως βάζω και πατάτες :)
    #
    Σχόλιο από DoraDora, 10-9-10  
    ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή. Ο άντρας μου ήταν επιφυλακτικός καθώς στις γεύσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Το ψάρι ήταν τσιπούρα και αφού το αλάτισα και του έδωσα μια πρέζα ρίγανη το άφησα στο ψυγείο με το λεμονάκι. Τα υπόλοιπα υλικά πλην ντομάτας τα έκανα μια μαρινάδα και το περιέχυσα πριν το ψήσιμο.. και επειδή δεν είχα λευκό έβαλα ροζέ κρασί... δεν περιγράφεται. Δύο ήταν τα ψάρια και ο άντρας μου τσίμπησε και το δικό μου!!!! και πάλι ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 30-1-11  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 2-6-11  
    το έκανα σήμερα! δεν έβαλα κρεμμύδια! πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 5-6-11  
    πρεπει να ειναι υπεροχο θα το κανω σημερα σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από EleftheriaPo, 22-2-13  
    #
    Σχόλιο από viky_viky, 12-5-14  
    Εξαιρετικό!!! Από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη εκδοχή για πλακί που έχω δοκιμάσει. Ακόμη και ο άντρας μου που του αρέσουν γενικά τα ξεροψημένα ενθουσιάστηκε.
    #
    Σχόλιο από Olive83, 21-9-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 18-2-15  
    Έβαλα χυμό λεμονιού αλλά όχι ροδέλες, λιγότερο κρεμμύδι και σκόρδο και έγινε πολύ νόστιμο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από edessaia, 26-2-15  
    Εκπληκτική συνταγη!Το μόνο που άλλαξα ήταν το λάδι που έβαλα το μισό και πρόσθεσα πατατούλες που τις είχα βράσει πρώτα!Σου ανεβάζω φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 1-7-15  
    Πολύ μας αρέσει ο κολιός σε πλακί ειδικά η μια κόρη μου πάει έρχεται στη κουζίνα και τρώει τα κρεμμυδάκια χαχαχαχ έχει να κάνει με το ζουμάκι στο τέλος μαλώνουμε αλλά τι να κάνω την έχω αδυναμία α στην να φάει αφού την αρέσει λεω
    ανεβάζω κι εγώ την φώτο μου και είναι η μερίδα της μικρής με το ζουμάκι

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η προστασία της θάλασσας μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων....
    Σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση των αλιευτικών αποθε...
    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της natapolb
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 364 αγαπημένων συνταγών, του/της an3
    Φαγητά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia kara
    λαδερά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της melirito