Ψάρι πλακί
Υλικά
-
1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
-
350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
-
4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-
125 γρ. ελαιόλαδο
-
125 γρ. κρασί λευκό
-
500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 πρέζες ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι μαύρο
-
λίγο κοκκινοπίπερο
-
χυμός 2 λεμονιών
-
4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
-
1 φύλλο δάφνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ'ένα ταψί.
-
2
Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ' αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.
-
3
Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.
-
4
Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Σχόλια (11)