κύρια φωτογραφία συνταγής Ψάρι πλακί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
6
  1. 1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
  2. 350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  3. 4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  4. 125 γρ. ελαιόλαδο
  5. 125 γρ. κρασί λευκό
  6. 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  7. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. 2 πρέζες ρίγανη
  9. αλάτι, πιπέρι μαύρο
  10. λίγο κοκκινοπίπερο
  11. χυμός 2 λεμονιών
  12. 4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
  13. 1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ'ένα ταψί.

  2. 2

    Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ' αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.

  3. 3

    Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.

  4. 4

    Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Αν και δεν είμαι φίλος του ψαριού, το πλακί το τρώω πολύ ευχάριστα κι αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή! Μόνο που πρόσθεσα πιπεριές και πατάτες, που τους έχω αδυναμία!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα