pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Ψάρι στο φούρνο με λαχανικα που γίνεται λουκούμι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φιλετο ψαριού που σας αρέσει και φυσικά το ψάρι που εσείς προτιμάτε... Είναι απλή συνταγή και οικονομικη, διότι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε στο σπίτι μας κρεμμύδι και ντοματες (αν δεν έχουμε φρέσκες σιγουρα έχουμε καταψήξει ντοματούλες).

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα φιλέτο μπακαλιάρου γιατί δεν είχα φρέσκο ψαράκι.Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες, με σαλάτα ή και σκέτο.. Ελαφρύ φαγητό και υγιεινό!Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσίπουρο με κρασάκι ξηρό λευκό και μπορείτε αν θέλετε να ραντισετε τα λαχανικά με λιγο βαλσαμικο πριν τα ψησετε. Αν πάλι δεν σας νοιαζουν οι θερμιδες, μπορειτε να βάλετε τα λαχανικα στο τηγάνι, να ψιλοκοψετε τισ ντοματούλες , να κάνετε μια ωραία σαλτούλα και μετα να τα μεταφέρετε στο ταψάκι σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
2 μερίδες
  1. 4 φιλέτα ψαριού
  2. 3 ξερά κρεμμύδια
  3. μπόλικα ντοματάκια ή ντοματες(χωρίς τη φλούδα τους)
  4. 2 σκελιδες σκορδο (εάν θέλουμε το ελαφρύ τους άρωμα βγάζουμε το φύτρο)
  5. 3-4 πράσινες πιπεριές
  6. θυμάρι
  7. αλάτι
  8. αρκετο πιπέρι
  9. μπόλικο μαιντανό
  10. 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  11. 1 σφηνάκι τσίπουρο (για άρωμα)
  12. 3 κύβους λαχανικών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε φέτες αρκετά λεπτές (τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα κρεμμύδια).

  2. 2

    Τα βαζουμε στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και τον μαιντανό και ψιλοκόβουμε τους κύβους λαχανικών και ανακατέυουμε.

  3. 3

    Προσθέτουμε και το ένα σφηνάκι τσίπουρο και τα ψήνουμε για 10 λεπτα στους 200.

  4. 4

    Προσθέτουμε μετά τα φιλετα ψαριού και τα σκεπάζουμε με τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 180 (αναλόγως την κουζινα μας).

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Κι εγω ετσι το φτιαχνω αλλα δεν βαζω το τσιπουρο και το δεντρολιβανο

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα