Ψάρια μαρινάτα

,

Περιγραφή

Καλοκαίρι και τα ψαράκια είναι άφθονα παντού . Τι πιο όμορφο ,υγιεινό φαγητό!
Ψάρια μαρινάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κ. ψάρια (μπαρμπούνια, γόπες, λιθρίνια, σαφρίδια )
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι λευκό
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • αλατοπίπερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και στύβουμε από πάνω το λεμόνι. 
  2. Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά.
  3. Αφού στραγγίξουν τα ψάρια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε  σε καυτό λάδι να ροδίσουν. 
  4. Τα βάζουμε σε πιατέλα ή σε βαθύ σκεύος να κρυώσουν.
  5. Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί, μετά το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και τ' αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις να δέσει η σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια μας, σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, μπρόκολο ή χόρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζεστά ή κρύα τρώγονται ευχάριστα με αυτό τον τρόπο.

Σχετικές συνταγές

Γαύρος μαρινάτος Γαύρος μαρινάτος
       
       
(15)

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πώς θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Από την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...

    Σχετικές οδηγίες

    Ψαράκι
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ψαρια
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver