Ψάρια μαρινάτα
Καλοκαίρι και τα ψαράκια είναι άφθονα παντού .Τι πιο όμορφο ,υγιεινό φαγητό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ζεστά ή κρύα τρώγονται ευχάριστα με αυτό τον τρόπο.
Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
-
αλεύρι για το τηγάνισμα
-
1/2 φλιτζάνι ξύδι λευκό
-
1 λεμόνι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κουταλιά δενδρολίβανο
-
2 φύλλα δάφνης
-
4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και στύβουμε από πάνω το λεμόνι.
-
2
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά.
-
3
Αφού στραγγίξουν τα ψάρια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
-
4
Τα βάζουμε σε πιατέλα ή σε βαθύ σκεύος να κρυώσουν.
-
5
Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
-
6
Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί, μετά το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και τ' αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις να δέσει η σάλτσα.
-
7
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια μας, σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, μπρόκολο ή χόρτα.
Σχόλια