vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Καλοκαίρι και τα ψαράκια είναι άφθονα παντού .Τι πιο όμορφο ,υγιεινό φαγητό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζεστά ή κρύα τρώγονται ευχάριστα με αυτό τον τρόπο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  2. αλεύρι για το τηγάνισμα
  3. 1/2 φλιτζάνι ξύδι λευκό
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κουταλιά δενδρολίβανο
  6. 2 φύλλα δάφνης
  7. 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  8. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και στύβουμε από πάνω το λεμόνι. 

  2. 2

    Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά.

  3. 3

    Αφού στραγγίξουν τα ψάρια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε  σε καυτό λάδι να ροδίσουν. 

  4. 4

    Τα βάζουμε σε πιατέλα ή σε βαθύ σκεύος να κρυώσουν.

  5. 5

    Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο.

  6. 6

    Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί, μετά το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και τ' αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις να δέσει η σάλτσα.

  7. 7

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια μας, σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, μπρόκολο ή χόρτα.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα