κύρια φωτογραφία συνταγής Ψάρια σαβόρο διαίτης και γρήγορα

Ψάρια σαβόρο διαίτης και γρήγορα

Tess
Tess @cook_8448980

Μια παραλλαγή της γνωστής κερκυραϊκής συνταγής ευκολότερη και με λιγότερες θερμίδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν νομίζω ότι στερείται πολλή από τη γεύση της παραδοσιακής συνταγής που είναι λίγο πιο μπελαλίδικη και απαιτεί τηγάνισμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα
  1. 1 κιλό ψάρια (γόπα, σαφρίδια, μπαρμπουνάκι, μαρίδα, ό,τι σας αρέσει)
  2. λίγο ελαιόλαδο
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. 0.5 ποτήρι του κρασιού ξύδι (ανάλογα με το γούστο εδώ, μπαίνει και περισσότερο ή λιγότερο)
  5. 4-5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  6. χοντρό αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια μας με χοντρό αλάτι. Τα αφήνουμε να κάθονται στο σουρωτήρι.

  2. 2

    Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο (ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει τα αρώματά του είναι να το πατήσουμε μ' ένα πηρούνι ή ανάμεα στα δάχτυλά μας και μετά να το βάλουμε για τσιγάρισμα).

  3. 3

    Το σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

  4. 4

    Τοποθετούμε προσεκτικά τα ψαράκια μας στο τηγάνι ή την κατσαρόλα (αν νομίζετε ότι σας έχει παραπέσει αλάτι στο αλάτισμα τώρα είναι καλή ευκαιρία να τα σκουπίσετε ή να τα ξεπλύνετε λίγο, μη γίνουν και λύσσα) και τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

  5. 5

    Σε κανένα πεντάλεπτο χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ελέγχουμε μήπως θέλουν λίγο νεράκι και τα αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά (ελέγχουμε φυσικά και ρυθμίζουμε αναλόγως το χρόνο).

Αντιδράσεις

Από

Tess
Tess @cook_8448980
στις