Ψαρονέφρι γλυκόξινο
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η σάλτσα είναι πολύ ζουμερή μπορείτε να την δέσετε με λίγο κορν φλάουρ.
Υλικά
-
550 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
1 σκ. σκόρδο, πολτοποιήμενο
-
1 μεγάλη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπέρια φλωρίνης
-
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
-
1 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
-
1/5 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-
2 κ.σ. μέλι
-
3 κ.σ. μπαλσάμικο
-
3 κ.σ. γούστερσος
-
Αλάτι - πιπέρι
-
5 κ.σ. λάδι
-
1 κούπα ζωμό βοδινού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
2
Έπειτα, ρίχνουμε τις πιπερίες, τα καρότα, το τζίντζερ και την πάπρικα, σοτάρουμε για λίγο.
-
3
Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε κάλα για 5-6 λέπτα περίπου, σε μέτρια φωτία.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί, για 5-7 λεπτά περίπου.
-
5
Προσθέτουμε το ζωμό, το μέλι, το μπαλσάμικο, τη γούστερσος, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για μιση ωρίτσα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
-
6
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και πράσινη σαλάτα.
Σχόλια (4)