κύρια φωτογραφία συνταγής Ψαρονέφρι μαριναρισμένο με ψητά λαχανικά
mele
mele @cook_8455357
,

Για να κάνετε ένα γρήγορο, ελαφρύ και γευστικότατο πιάτο με μαλακό ψαρονέφρι και θρεπτικά λαχανικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το παραψήσετε θα γίνει σκληρό, γι'αυτό μην ξεπεράσετε τα 40 λεπτά ψήσιμο! Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
4 άτομα
  1. 800 γρ. ψαρονέφρι (ή κοτόπουλο ή ό,τι θέλετε) κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  2. 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  3. 3 πιπεριές χρωματιστές
  4. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  5. 6 ασπρομανιτάρια μεγάλα
  6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξυδι
  8. 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  9. 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. Μαρινάτα
  13. 1 κ.γλ. μέλι
  14. 2 κ.σ. βαλσαμικο ξύδι
  15. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  16. 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  17. 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, με το μπαλσάμικο μέχρι να λιώσει το μέλι μας. Μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά, θα γίνει ελαφρώς πηχτή σαλτσα.

  2. 2

    Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.

  3. 3

    Αλείφουμε κάθε κομμάτι με τη σάλτσα μας και τα βάζουμε σε μπολ σκεπάζοντας τα με διάφανη ζελατίνα (ή αλουμινόχαρτο) στο ψυγείο το λιγότερο για μία ώρα (ακόμη καλύτερα θα είναι να το αφήσουμε όλο το βράδυ).

  4. 4

    Σε ταψάκι ή πυρέξ κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε.

  5. 5

    Βγάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας στο πυρέξ, χωρίς να τα ανακατέψουμε, από πάνω.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία θέση τη σχάρα και για 30-40 λεπτά, ανάλογα με πόσο ψημένο το θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Επικουριος
Επικουριος @cook_8457435
Πολυ ωραια συνταγη.....δοκιμασε να μαριναρεις το ψαρονεφρι ολοκληρο και να το βαλεις ολοκληρο να ψηθει. Μετα το αφηνεις να ξεκουραστει 5-10 λεπτα και το κοβεις σε μενταγιον στο τραπεζι πανω, η πριν το σερβιρισμα. Γινεται πολυ ζουμερο.

Από

mele
mele @cook_8455357
στις
,