κύρια φωτογραφία συνταγής Ψαρονέφρι με κάστανα και δαμάσκηνα
christacook
christacook @cook_8517321

Χριστουγεννιάτικο πιάτο με κουκουναρόσπορο, δαμάσκηνα και κάστανα. Μία πενρανόστιμη γρήγορη και εύκολη συνταγή για εργαζόμενες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψαρονέφρι δεν χρειάζεται πολύ ώρα ψήσιμο, αν η κουζίνα σας είναι δυνατή ελέγξτε το φαγητό νωρίτερα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
6 μερίδες
  1. 2 κομμάτια ψαρονέφρι (όχι πολύ μεγάλα)
  2. 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  3. 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
  4. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  5. 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  6. 20 κάστανα
  7. 1 φακελάκι κουκουναρόσπορο
  8. 1 φλυτζανακι του κρασιού μπράντυ
  9. αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από την προηγούμενη μέρα έχουμε φροντίσει να σιγοβράσουμε και να ξεφλουδισουμε τα κάστανα.

  2. 2

    Πλένουμε το ψαρονέφρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το τεμαχιζουμε σε τέσσερα πέντε κομμάτια.

  3. 3

    Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την φυτίνη και το ελαιόλαδο και αναβουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά το μάτι.

  4. 4

    Όταν λιώσουν τα βούτυρα, προσθέτουμε το κρέας και το κουκουνάρι και φροντίζουμε να πάρει χρώμα από όλες όλες τις πλευρές.

  5. 5

    Σβήνουμε με το μπράντυ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι και αφήνουμε δύο τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και νερό μέχρι να καλυφθούν τα δαμάσκηνα.

  7. 7

    Χαμηλωνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Theano Desinioti
Theano Desinioti @cook_15522180
Με τι συνοδεύεται το ψαρονέφρι με κάστανα και δαμάσκηνα ;

Από

christacook
christacook @cook_8517321
στις