Ψαρονέφρι με κάστανα και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικο πιάτο με κουκουναρόσπορο, δαμάσκηνα και κάστανα. Μία πενρανόστιμη γρήγορη και εύκολη συνταγή για εργαζόμενες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ψαρονέφρι δεν χρειάζεται πολύ ώρα ψήσιμο, αν η κουζίνα σας είναι δυνατή ελέγξτε το φαγητό νωρίτερα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από την προηγούμενη μέρα έχουμε φροντίσει να σιγοβράσουμε και να ξεφλουδισουμε τα κάστανα.
-
2
Πλένουμε το ψαρονέφρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το τεμαχιζουμε σε τέσσερα πέντε κομμάτια.
-
3
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την φυτίνη και το ελαιόλαδο και αναβουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά το μάτι.
-
4
Όταν λιώσουν τα βούτυρα, προσθέτουμε το κρέας και το κουκουνάρι και φροντίζουμε να πάρει χρώμα από όλες όλες τις πλευρές.
-
5
Σβήνουμε με το μπράντυ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι και αφήνουμε δύο τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
6
Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και νερό μέχρι να καλυφθούν τα δαμάσκηνα.
-
7
Χαμηλωνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια