Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και δενδρολίβανο
Πανεύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Η. Μαμαλάκη με κάποιες παραλλαγές δικές μου.
Υλικά
-
2 ψαρονέφρια
-
1/2 φλυτζανάκι ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
-
1 1/2 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. φύλλα δενδρολίβανου
-
1/2 φλυτζάνι σόδα υγρή
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι σε ένα φλυτζανάκι.
-
2
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε καλά τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.
-
3
Ρίχνουμε το δενδρολίβανο.
-
4
Ρίχνουμε τη σόδα και μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Αφήνουμε να βράσει το κρεατάκι με το ζουμί για 10-15' με κλειστό καπάκι.
-
6
Ρίχνουμε το μίγμα της μουστάρδας και ανακατεύουμε.
-
7
Μόλις πάρει μια βράση είναι έτοιμο.
-
8
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
-
9
Ταιριάζει πολύ με ρυζάκι.
Σχόλια (30)