Ψαρονέφρι με μήλα
Ειναι μία συνταγή πλούσια σε γεύση και με λίγες θερμίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή για μένα τα μήλα ήτανε παρα πολλά αντι για 3 έβαλα 2, και προτίμησα το κονιάκ αντί για ρούμι. Είναι καθαρά δική σας επιλογή. Ελπίζω να σας αρέσει.
Υλικά
-
600 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
1 φλυτζάνι ρούμι ή κονιάκ
-
1 κύβο λαχανικών
-
3 κόκκινα μήλα χοντροκομμένα
-
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το ψαρονέφρι μαζί με το κρεμμύδι
-
2
Όταν πάρει χρώμα σβήνετε με κονιάκ ή ρούμι. Στην συνέχεια ρίχνετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το κρέας να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
-
3
Λίγο πριν το τέλος (5 λεπτά περίπου) ρίχνετε τα μήλα.
-
4
Τέλος σε λίγο κρύο νερό διαλύετε το κορν φλάουρ το ρίχνετε στο φαγητό και το αφήνετε να βράσει για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντάς το προσεκτικά μην κολλήσει.
Σχόλια (3)