Ψαρονέφρι με πράσο και σελινόριζα αυγολέμονο

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Έχω ένα μωράκι 16 μηνών και έχω αλλάξει εντελώς τον τρόπο μαγειρέματος μου για να δίνω στο μωράκι μου ότι καλύτερο!! Να λοιπόν ένας τρόπος να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο, γρήγορο και υγιεινό φαγάκι για την οικογένειά σας!!



Συνταγή από:

rose22

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1 κιλό πράσα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκκομένα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 σελινόριζα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Σκόρδο , Αβγά
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και καθαρίζουμε τα πράσα μας. Κρατάμε το άσπρο μέρος και πολύ λίγο από το πράσινο και τα κόβουμε διαγώνια περίπου στα 3 εκατοστά.
  2. Σκουπίζουμε το κρέας και το ζεματάμε ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ να αλλάξει το χρώμα του.
  3. Αμέσως μετά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε γα 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα πράσα μας, την σελινόριζα, τον μαιντανό, το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας.
  7. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30' και μετά χαμηλώνουμε στο μισό και το αφήνουμε για άλλη μισή ωρίτσα.
  8. Στην συνέχεια χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι με μίξερ να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  9. Προσθέτουμε τον κρόκο χτυπώντας και σιγά σιγά και το λεμόνι.
  10. Μετά παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας και το βάζουμε στο αυγολέμονο χτυπώντας απαλά.
  11. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού.
  12. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά και αυτό ήταν!! Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το νεράκι στο φαγητό μπορείτε να το αυξήσετε λιγάκι αν θέλετε το φαγάκι σας να έχει λίγο παραπάνω ζουμάκι!

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από rose22, 24-1-13  
    Υ.Γ Η σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια.Το σκόρδο ψιλοκκομένο και το κρέας σε μικρές μεριδούλες!
    #
    Σχόλιο από alch3m1st, 12-11-13  
    #
    Σχόλιο από alch3m1st, 12-11-13  

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από rose22, 24-1-13  
    Υ.Γ Η σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια.Το σκόρδο ψιλοκκομένο και το κρέας σε μικρές μεριδούλες!
    #
    Σχόλιο από alch3m1st, 12-11-13  
    #
    Σχόλιο από alch3m1st, 12-11-13  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8
           
           
    (10)