Ψαρονέφρι με σάλτσα μεταξά
Μια εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή. Θα σας αρέσει πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι μια συνταγή του μπαμπά μου ο οποίος δεν ζεί πια και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας. Το μυστικό της συνταγής είναι να αφήσετε το κρέας να ροδοκοκκινήσει πολύ καλά. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι άσπρο
-
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
-
4-5 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο σ'ενα μεγάλο τηγάνι.
-
2
Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά.
-
3
Ρίχνουμε το κονιάκ και το κάνουμε φλαμπέ.
-
4
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος, αλατοπίπερο, την κέτσαπ και το ταμπάσκο.
-
5
Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να δέσει η σάλτσούλα του και ειναι έτοιμο.
-
6
Σερβίρουμε με ένα ωραίο ρύζι.
Σχόλια (3)