Ψαρονέφρι με σως blue cheese και μανιτάρια
Χοιρινό φιλέτο με υπέροχη σως μπλε τυριού και φρέσκα μανιτάρια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται τέλειο και με παρμεζάνα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι λιώνω το βούτυρο, προσθέτω τις φέτες από το ψαρονέφρι και γυρίζω κι από τις 2 πλευρές να ροδίσει.
-
2
Προσθέτω το μισό κρασί και 1 κούπα νερό και θυμάρι και αφήνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπεράκι για περίπου 30 λεπτά.
-
3
Παράλληλα, σε κατσαρολάκι βάζω βούτυρο να λιώνει και έπειτα προσθέτω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια κι αφού πάρουν χρώμα προσθέτω το υπόλοιπο κρασί και τον κύβο λαχανικών. Αν χρειαστεί προσθέτω και λίγο νερό
-
4
Μετά από 10 λεπτά που θα έχουν μαλακώσει τα μανιτάρια προσθέτω το μπλε τυρί αφού το τρίψω κάπως με τα χέρια, το γάλα και πιπέρι κι ανακατεύω να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά να μην κολλήσει.
-
5
Ένα λεπτό πριν κλείσω την σως προσθέτω το κορν φλάουερ ανακατεύοντας και έπειτα βγάζοντας την κατσαρόλα από το μάτι.
-
6
Κλείνω το ψαρονέφρι και ρίχνω από πάνω την σως γυρίζοντας το τηγάνι απαλά να πάει παντού
-
7
Σερβίρω με ρύζι bazmati ή μακρύκοκο.
Σχόλια