κύρια φωτογραφία συνταγής Ψαρόσουπα (Β. Ελλάδας)
Νίνα
Νίνα @cook_8449928
Καρδίτσα

Κλασική ψαρόσουπα της Β. Ελλάδας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι εύκολη ψαρόσουπα. Σας εγγυώμαι ότι κανένα κόκκαλο από τα ψάρια δεν θα πέσει στη σούπα. Απλά τα τοποθετείτε πάνω στα υλικά δεν τα σπρώχνετε μέσα στη σούπα.Αν έχετε παιδιά μπορείτε να βγάλετε τα ψάρια μετά, να τα ανοίξετε από τη μέση κάθετα, να αφαιρέσετε το κεντρικό κόκκαλο και να προσθέσετε το ψάρι σε κομμάτια στο πιάτο του παιδιού.Εγώ προσθέτω και 1-2 κολοκυθάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
  1. 700 γρ ψάρι για σούπα (μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο κλπ)
  2. 3-4 καρότα
  3. 2-3 πατάτες
  4. ρίζα και 5-6 φύλλα σέλινο
  5. 1 κρεμύδι ψιλοκομένο
  6. τον χυμό από 1-2 λεμόνια
  7. λάδι
  8. 1 κουταλιά της σούπας ρύζι προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν. Προσθέτουμε μαζί και το κρεμύδι.

  2. 2

    Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά και τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στα υλικά. Ρίχνουμε πάνω στα ψάρια τον χυμό από το λεμόνι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

  3. 3

    Η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
με κοκκινόψαρο την έκαμα.μου έλειψε η πατάτα να πω την αλήθεια και θα προτιμούσα να την είχα αυγοκόψει.μου άρεσε πολύ που τα καρότα μου δεν \"πήραν ψαρίλα\".οφείλω να ομολογήσω πως είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα η συνταγή

Από

Νίνα
Νίνα @cook_8449928
στις
Καρδίτσα