Ψαρόσουπα (Β. Ελλάδας)
Κλασική ψαρόσουπα της Β. Ελλάδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι εύκολη ψαρόσουπα. Σας εγγυώμαι ότι κανένα κόκκαλο από τα ψάρια δεν θα πέσει στη σούπα. Απλά τα τοποθετείτε πάνω στα υλικά δεν τα σπρώχνετε μέσα στη σούπα.Αν έχετε παιδιά μπορείτε να βγάλετε τα ψάρια μετά, να τα ανοίξετε από τη μέση κάθετα, να αφαιρέσετε το κεντρικό κόκκαλο και να προσθέσετε το ψάρι σε κομμάτια στο πιάτο του παιδιού.Εγώ προσθέτω και 1-2 κολοκυθάκια.
Υλικά
-
700 γρ ψάρι για σούπα (μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο κλπ)
-
3-4 καρότα
-
2-3 πατάτες
-
ρίζα και 5-6 φύλλα σέλινο
-
1 κρεμύδι ψιλοκομένο
-
τον χυμό από 1-2 λεμόνια
-
λάδι
-
1 κουταλιά της σούπας ρύζι προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν. Προσθέτουμε μαζί και το κρεμύδι.
-
2
Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά και τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στα υλικά. Ρίχνουμε πάνω στα ψάρια τον χυμό από το λεμόνι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
-
3
Η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σχόλια (18)