Ψεύτικο τσιζκέικ
Εάν είστε θαυμαστής του τσιζκέικ, αλλά το αποφεύγετε λόγω των πολλών θερμίδων που έχει, θα λατρέψετε αυτή την συνταγή. Είναι μία γρήγορη και εύκολη συνταγή και με πολύ λιγότερες θερμίδες απ' ότι το κλασσικό τσιζκέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε αυτή την συνταγή είναι πολύ σημαντικές οι θερμοκρασίες. Η κρέμα και τα μπισκότα πρέπει να είναι κρύα, ενώ η σως κερασιού ζεστή.Ανακατεύετε συνεχώς την σως κερασιού και σερβίρετέ την ζεστή στα ποτήρια για να μην ζαχαρώσει.Εάν αφήσετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετή ώρα, φεύγει η γεύση του γιαουρτιού και μοιάζει με κανονική κρέμα.
Υλικά
-
ΚΡΕΜΑ
-
600 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
-
90 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
-
ΒΑΣΗ
-
0.5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-
75 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
-
ΣΩΣ ΚΕΡΑΣΙΟΥ
-
500 γραμμάρια κεράσια
-
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα ποτήρι, χτυπήστε με το μίξερ που χρησιμοποιούμε για το φραπέ, την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα.
-
2
Ανακατέψτε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την βανίλια, και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει το μείγμα σας.
-
3
Τρίψτε τα μπισκότα στο μίξερ, έτσι ώστε να γίνουν τρίμματα.
-
4
Τοποθετείστε ένα τηγανάκι στο μάτι, βάλτε την ζάχαρη και χωρίς να ανακατεύετε αφήστε την να λιώσει.
-
5
Όταν καραμελώσει ρίξτε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε έτσι ώστε να πάει παντού η καραμέλα. Απομακρύνετε από το μάτι και ρίξτε την μαργαρίνη. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
-
6
Κόψτε τα κεράσια σε μικρά κομμάτια και με ανάλογο τρόπο, όπως κάνατε με τα μπισκότα, λιώστε την ζάχαρη, ρίξτε τα κεράσια και ανακατέψτε μέχρι να καραμελώσουν.
-
7
Σε μεγάλα ποτήρια ή μικρά μπωλ, βάλτε εναλλασσόμενες στρώσεις μπισκότο-κρέμα-κεράσια, και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
-
8
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με σαντιγύ, και ένα ολόκληρο κεράσι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)