Ψευτοκαρμπονάρα
Μια υγιεινή συνταγή που έφτιαξα στα γρήγορα και μου θύμισε τη γεύση της καρμπονάρας, χωρίς το λίγωμά της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι τα μακαρόνια να είναι καυτά, ώστε το γιαούρτι να λιώσει και να δίνει την αίσθηση της κρέμας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό, αλλά τα λιγκουίνι "κρατάνε" πάνω τους τη σάλτσα και αναδεικνύουν τη συνταγή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω τα λιγκουίνι και, μόλις γίνουν, τα σουρώνω και τα "καίω" με το βούτυρο.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι, τσιγαρίζω στο λάδι τη γαλοπούλα, κομμένη σε κομματάκια. Μόλις τσιγαριστεί, τη ρίχνω στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύω.
-
3
Βάζω τα ζυμαρικά σε κάθε πιάτο, πασπαλίζω με λίγο τριμμένο βασιλικό και προσθέτω και το γιαούρτι. Ανακατεύω να πάει παντού και προσθέτω από πάνω λίγο βασιλικό ακόμα.
Σχόλια (12)