Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Μια υγιεινή συνταγή που έφτιαξα στα γρήγορα και μου θύμισε τη γεύση της καρμπονάρας, χωρίς το λίγωμά της.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι τα μακαρόνια να είναι καυτά, ώστε το γιαούρτι να λιώσει και να δίνει την αίσθηση της κρέμας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό, αλλά τα λιγκουίνι "κρατάνε" πάνω τους τη σάλτσα και αναδεικνύουν τη συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
3 άτομα
  1. 1 πακέτο λιγκουίνι
  2. 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  3. 250 γραμ. γιαούρτι
  4. ξερός βασιλικός
  5. 2 κ.σ. βούτυρο
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω τα λιγκουίνι και, μόλις γίνουν, τα σουρώνω και τα "καίω" με το βούτυρο.

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι, τσιγαρίζω στο λάδι τη γαλοπούλα, κομμένη σε κομματάκια. Μόλις τσιγαριστεί, τη ρίχνω στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι και ανακατεύω.

  3. 3

    Βάζω τα ζυμαρικά σε κάθε πιάτο, πασπαλίζω με λίγο τριμμένο βασιλικό και προσθέτω και το γιαούρτι. Ανακατεύω να πάει παντού και προσθέτω από πάνω λίγο βασιλικό ακόμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

ALMA
ALMA @cook_8449274
nostimo miazei kai polu elafri exw ola ta ilika kai aurio pou tha einai duskolh mera giati tha taxideuw to prwi tha th dokimasw :) ta pirounakia ta vazw twra... oles autes oi geuseis mou aresoun :P

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα