Ψευτομαντί
Για οσους δεν εχουν χρόνο να ανοίξουν φύλλο για το μαντί ευκολη συνταγή με το ιδιο αποτέλεσμα και αρέσει πολύ σε ολους και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τό φαγητό αυτό τρώγεται καί τήν επόμενη μέρα ζεσταίνοντας τό πυρέξ στό μάτι τής κουζίνας (οχι φούρνο νά μήν κόψει τό γιαούρτι). Τήν συνταγή μού εδωσε φίλη Αρμένισσα. Τήν φτιάχνω πολλά χρόνια ειτε γιά τραπέζι ειτε γιά καθημερινό φαγητό καί γίνεται ανάρπαστη.
Υλικά
-
1 πακέττο μισού κιλού μακαρονάκι κοφτό
-
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
-
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος.
-
2 ξερα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 τρίτα κούπας ελαιόλαδο
-
0.5 κούπα χυμός ντομάτας
-
αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, δυοσμος
-
1 κιλό καλό γιαούρτι σακκούλας
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο μέ λίγο δυόσμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τό μακαρονάκι al dente - σουρώνουμε - βουτυρώνουμε καί τό διατηρούμε ζεστό.
-
2
Φτιάχνουμε τόν κιμα (οπως γιά σάλτσα μακαρονιών) σωτάροντας κρεμύδι - σκόρδο - κιμά - σβήνοντας μέ χυμό ντομάτας καί προσθέτοντας τά μυρωδικά - βράζουμε γιά περίπου μισή ωρα.
-
3
Ανακατεύουμε τό γιαούρτι με τό σκόρδο λιανισμένο στόν τρίφτη προσθέτοντας (εάν χρειασθεί) λίγες κουταλιές νερό για να γίνει λίγο πιό αραιό.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ καί ρίχνουμε τό μισό μακαρονάκι.
-
5
Από πάνω βάζουμε τόν κιμά.
-
6
Ρίχνουμε τό υπόλοιπο μακαρονάκι.
-
7
Μέ μία κουτάλα βάζουμε τό γιαούρτι σε ολη τήν επιφάνεια τού πυρέξ.
-
8
Καίμε τις δύο κουταλιές σούπας με τόν δυόσμο και περιχύνουμε το γιαούρτι.
-
9
Σερβίρουμε.
Σχόλια (8)