κύρια φωτογραφία συνταγής Ψευτομαντί
kimolos
kimolos @cook_8454792

Για οσους δεν εχουν χρόνο να ανοίξουν φύλλο για το μαντί ευκολη συνταγή με το ιδιο αποτέλεσμα και αρέσει πολύ σε ολους και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τό φαγητό αυτό τρώγεται καί τήν επόμενη μέρα ζεσταίνοντας τό πυρέξ στό μάτι τής κουζίνας (οχι φούρνο νά μήν κόψει τό γιαούρτι). Τήν συνταγή μού εδωσε φίλη Αρμένισσα. Τήν φτιάχνω πολλά χρόνια ειτε γιά τραπέζι ειτε γιά καθημερινό φαγητό καί γίνεται ανάρπαστη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέττο μισού κιλού μακαρονάκι κοφτό
  2. 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  3. 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος.
  4. 2 ξερα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 τρίτα κούπας ελαιόλαδο
  7. 0.5 κούπα χυμός ντομάτας
  8. αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, δυοσμος
  9. 1 κιλό καλό γιαούρτι σακκούλας
  10. 2 σκελίδες σκόρδο
  11. 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέ λίγο δυόσμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τό μακαρονάκι al dente - σουρώνουμε - βουτυρώνουμε καί τό διατηρούμε ζεστό.

  2. 2

    Φτιάχνουμε τόν κιμα (οπως γιά σάλτσα μακαρονιών) σωτάροντας κρεμύδι - σκόρδο - κιμά - σβήνοντας μέ χυμό ντομάτας καί προσθέτοντας τά μυρωδικά - βράζουμε γιά περίπου μισή ωρα.

  3. 3

    Ανακατεύουμε τό γιαούρτι με τό σκόρδο λιανισμένο στόν τρίφτη προσθέτοντας (εάν χρειασθεί) λίγες κουταλιές νερό για να γίνει λίγο πιό αραιό.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ καί ρίχνουμε τό μισό μακαρονάκι.

  5. 5

    Από πάνω βάζουμε τόν κιμά.

  6. 6

    Ρίχνουμε τό υπόλοιπο μακαρονάκι.

  7. 7

    Μέ μία κουτάλα βάζουμε τό γιαούρτι σε ολη τήν επιφάνεια τού πυρέξ.

  8. 8

    Καίμε τις δύο κουταλιές σούπας με τόν δυόσμο και περιχύνουμε το γιαούρτι.

  9. 9

    Σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

anita
anita @cook_8454458
mmm μάλλον θα είναι πολύ νόστιμο. \nΗ γεύση μοιάζει με γιαουρτλού?

Από

kimolos
kimolos @cook_8454792
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα