κύρια φωτογραφία συνταγής Ψευτοστιφάδο

Ψευτοστιφάδο

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Λαμπρινή
Λαμπρινή @cook_8451833
Αθήνα,

Μια μικρή αποτοξίνωση από την υπερκατανάλωση των ημερών

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και με την κλασσική μέθοδο στην κατσαρόλα, τα υλικά τα έδωσα στο περίπου, μπορείτε να αλλάξετε κάτι ανάλογα τα γούστα σας. Ακόμη για πιο νοστιμιά προσθέστε ζωμό ή λουκάνικο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 0.5 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
  2. 1 κιλό περίπου πατατούλες φούρνου
  3. 2 κουτ. σούπας πελτέ ή μισό κιλό φρέσκιες τομάτες
  4. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  5. 2 φύλλα δάφνης
  6. 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή μισό κουτ. ξερό
  7. 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί (και 1/3 ξύδι προαιρετικά)
  8. κόκκους αλάτι - πιπέρι σε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες, τα πλένουμε, τα λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε γάστρα μαζί με το σκόρδο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν, ενδιάμεσα τα ανακατεύουμε.

  3. 3

    Έχουμε έτοιμα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε με λίγο ζεστό νερό.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Λαμπρινή
Λαμπρινή @cook_8451833
στις
Αθήνα,