Ψευτοστιφάδο
Μια μικρή αποτοξίνωση από την υπερκατανάλωση των ημερών
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και με την κλασσική μέθοδο στην κατσαρόλα, τα υλικά τα έδωσα στο περίπου, μπορείτε να αλλάξετε κάτι ανάλογα τα γούστα σας. Ακόμη για πιο νοστιμιά προσθέστε ζωμό ή λουκάνικο.
Υλικά
-
0.5 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
-
1 κιλό περίπου πατατούλες φούρνου
-
2 κουτ. σούπας πελτέ ή μισό κιλό φρέσκιες τομάτες
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή μισό κουτ. ξερό
-
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί (και 1/3 ξύδι προαιρετικά)
-
κόκκους αλάτι - πιπέρι σε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες, τα πλένουμε, τα λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Τα βάζουμε σε γάστρα μαζί με το σκόρδο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν, ενδιάμεσα τα ανακατεύουμε.
-
3
Έχουμε έτοιμα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε με λίγο ζεστό νερό.
-
4
Χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια