ggr
ggr @george
Athens

Μία ίδέα για να αλλάξετε λίγο το συνηθισμένο apéritif σας ή για μία άλλη πρόταση για τους ξηρούς καρπούς που βάζετε στα γλυκά σαςΑμύγδαλα τραγανά, από το ψήσιμο και την καραμελωμένη επικάλυψη του μελιού, αλλά και μοναδικά αρωματισμένα, χάρη στην παρουσία ξύσματος και χυμού λεμονιού!!!Και επιπλέον; Πολύ-πολύ εύκολα στην ετοιμασία τους! Τι κι αν έχουμε αφήσει πίσω μας τις γιορτές, πάντα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μικρά γευστικά δωράκια σε συγγενείς και φίλους, Ε, αυτά εδώ τα αμύγδαλα, κατάλληλα παρουσιασμένα σε μικρά γυάλινα βαζάκια, είναι μία πολύ καλή ιδέα και για αυτό!Προσοχή όμως, προκαλούν …εθισμό! Και το ένα φέρνει τ’ άλλο. Και όλα μαζί φέρνουν κάποια γραμμάρια παραπάνω στη ζυγαριά… Και μη μου πείτε ύστερα ότι δεν σας προειδοποίησα…

Λίγα μυστικά ακόμα

[1] Η συνταγή, γαλλική στην προέλευσή της, από το πολύ ενδιαφέρον γαλλικό site “Paris dans ma cuisine”, για σκόνη πιπεριάς χρησιμοποιεί σκόνη από μία πιπεριά του γαλλικού νότου, αρωματική και πολύ μέτρια καυτερή, γνωστή με την ονομασία “piment d’Espelette”, από το όνομα της περιοχής αυτής στη γαλλική μεριά των Πυρηναίων και προς την πλευρά του Ατλαντικού, όπου καλλιεργείται. Εάν θέλετε, θα τη βρείτε σε μαγαζιά εξειδικευμένα σε μπαχαρικά και καρυκεύματα, μπορείτε όμως και να την αντικαταστήσετε με μισή ποσότητα γλυκιάς ή καπνιστής πάπρικας (για το άρωμά της) και μισή καυτερής πάπρικας (για τη σπιρτάδα της).[2] Και πάλι στην αρχική συνταγή, χρησιμοποιείται “ανθός αλατιού” (“fleur de sel”), τον οποίο τον βρίσκεται πολύ πιο εύκολα, ακόμη και σε σουπερμάρκετς. Εγώ, για ευκολία, τον έχω αντικαταστήσει στα υλικά με ημίχοντρο αλάτι.Πανεύκολα και πολύ νόστιμα, τα αμύγδαλά μας μπορούν να χρησιμεύσουν είτε για ένα διαφορετικό απεριτίφ, είτε μέσα σε κάποιο γλυκό που θα φτιάξετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 250 γρ αμύγδαλα ολόκληρα και με τη φλούδα τους
  2. 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
  3. το χυμό από 1/2 λεμόνι
  4. το ξύμα από 1 λεμόνι
  5. 1/2 κ.γ. σκόνη πιπεριάς (δείτε “Μυστικά” [1])
  6. 4 τσιμπιές ημίχοντρο αλάτι (δείτε “Μυστικά” [2])

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

  2. 2

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι με το χυμό του λεμονιού,

  3. 3

    Και, αφού τα ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν,

  4. 4

    Τα περνούμε για 20 δευτερόλεπτα από το φούρνο μικροκυμάτων ή για 4-5 λεπτά στο φούρνο που ζεσταίνουμε.

  5. 5

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού

  6. 6

    Αλλά και το πιπέρι σε σκόνη (δείτε “Μυστικά” [1]). Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

  7. 7

    Προσθέτουμε τέλος και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε, να καλυφθούν σε όλη τους την επιφάνεια με το αρωματισμένο παρασκεύασμά μας

  8. 8

    Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα χαμηλό ταψί φούρνου και αδειάζουμε πάνω της τα αμύγδαλα. Περιχύνουμε με ό,τι έχει απομείνει στο μπολ.

  9. 9

    Με την ανάστροφη ενός κουταλιού τα πατικώνουμε να απλωθούν και να είναι σε μονή στρώση πάνω στη λαδόκολλα.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε με το αλάτι.

  11. 11

    Βάζουμε το ταψί με τα αμύγδαλα στο φούρνο και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά,

  12. 12

    Ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο, για να γυρίσουν με όλες τις επιφάνειές τους προς τα πάνω, μέχρι να δούμε τα αμύγδαλα να παίρνουν ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα.

  13. 13

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν για καμιά ώρα και στη συνέχεια τα χωρίζουμε, σπάζοντας το καραμελωμένο μέλι που, τώρα που κρύωσε, θα έχει δέσει και θα τα ενώνει.

  14. 14

    Τα αφήνουμε να σταθούν για άλλη μία ώρα, θέλουμε να κρυώσουν καλά και να καραμελώσει τελειωτικά το μέλι, να μην τραβήξει υγρασία,

  15. 15

    Όταν πια θα τα βάλουμε σε γυάλινο βαζάκι για να τα φυλάξουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

kimwlos
kimwlos @kimwlos
Εγώ τα δοκίμασα την Κυριακή στο καφέ και έχω να πω ένα μόνο.... μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ......... πολύ ιδιαίτερη γεύση! Θα τα φτιάξω το συντομότερο

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens