kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Στο Παλαίκαστρο Λασιθίου, παραδοσιακά, την Κυριακή του Πάσχα κάνουν τούτο το φαγάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο Λασίθι όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Κρήτης τώρα πια σουβλίζουν, το έθιμο όμως θέλει το τραπέζι της Πασχαλιάς στο Παλαίκαστρο να έχει τούτο το φαγάκι. Χριστός Ανέστη και του χρόνου με υγεία!

Είναι γενικά ένα γιορτινό φαγητό που το φτιάχνουν σε όλες τις γιορτές και φυσικά και στους γάμους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
8 άτομα
  1. 4 κιλά αρνί ή κατσίκι (το πίσω πόδι κατά προτίμηση)
  2. 8-10 πατάτες
  3. 2 ντομάτες ώριμες
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 λεμόνι τον χυμό του
  6. 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μεγάλη γάστρα το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες.

  2. 2

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση και πάλι την κάθε μισή πατάτα στη μέση χωρίς να φτάσουμε ως κάτω.

  3. 3

    Το σκόρδο κομμένο σε φετάκια.

  4. 4

    Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και προσθέτουμε στη γάστρα.

  5. 5

    Προσθέτουμε χοντρό θαλασσινό αλάτι (ανθό αλατιού), πιπέρι και ρίγανη, κατά τα γούστα μας.

  6. 6

    Προσθέτουμε και το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

  7. 7

    Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σκεπασμένο για 2 1/2 ώρες.

  8. 8

    Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο να πάρει χρώμα.

  9. 9

    Σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη μια υπέροχη συνταγή μιας που κατάγομαι από κρητη και την κάνω πάντα όχι μόνο το πασχα ευχαριστούμε που την έβαλες

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα