Ψητό κοτόπουλο με δροσερή μαρινάδα γιαουρτιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Tα μικρά κομμάτια κοτόπουλου μπορούν να ψηθούν κοντά στις αντιστάσεις του φούρνου. Τα μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου πρέπει να ψήνονται σε απόσταση από τις αντιστάσεις. Τα μικρά κομμάτια πρέπει να τα γυρνάτε κάθε 2-5 λεπτά. Γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να είστε σίγουροι για το πότε έχουν ψηθεί καλά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε τον «Σπιτικό» Ζωμό με τις δύο κουταλιές της σούπας νερό.
-
2
Σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε τον διαλυμένο ζωμό, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
-
3
Ανακατέψτε καλά.
-
4
Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και καλύψτε τα με τη μαρινάδα. Φροντίστε η μαρινάδα να πάει παντού.
-
5
Καλύψτε το μπολ σας με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για μία ολόκληρη νύχτα.
-
6
Ψήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην ψησταριά σας, ή στο γκριλ του φούρνου σας, σε μεσαία θερμοκρασία για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια