Ψητό κοτόπουλο στο πι και φι!
Το πιο νόστιμο και εύκολο ψητό κοτόπουλο που έχω φάει ποτέ! Συνταγή μιας φίλης μου από την Πολωνία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ήμουν πολύ επιφυλακτική με αυτή τη συνταγή ώσπου τη δοκίμασα. Πίστευα ότι το κοτόπουλο δεν θα ψηθεί καλά και ότι η φρρυγανιά θα μαυρίσει. Μέγα λάθος! Είναι πεντανόστιμο, θυμίζει πολύ το έτοιμο ψητό κοτόπουλο που αγοράζουμε απ΄ έξω και το πανέ, αλλά χωρίς αυγό!!! Δε μυρίζει καθόλου και κάνει φοβερή τραγανή πετσούλα. Με μπόλικο λεμονάκι είναι θεϊκό! Η φίλη μου το κάνει και με φτερούγες - όταν το δοκιμάσω θα σας πω!
Υλικά
-
5-6 μπουτάκια κοτόπουλου
-
0.5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
ρίγανη
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
-
2
Αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο γύρω-γύρω.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Βουτάμε ένα -ένα τα μπουτάκια σε τριμμένη φρυγανιά (όπως κάνουμε το πανέ).
-
5
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ρηχό ταψί του φούρνου, αραδιάζουμε τα μπουτάκια και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
-
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα, για 45 λεπτά (Το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Σχόλια (36)