Ψητό ψωμί με πέστο βασιλικού και τυρί
Γευστικό ψητό ψωμάκι για πρωϊνό ή κολατσιό!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πιστεύω πως θα γίνονται ωραία και τα ατομικά ψωμάκια{υπάρχουν συνταγές στο σάιτ αρκετές να φτιάξετε τα δικά σας} ή του φούρνου για ευκολία!!!
Έκοψα το ψωμί σε φέτες έβαλα ανάμεσα από λίγο πέστο,σκορδάκι και το έψησα στο γκριλ της κουζίνας μου.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη φρατζόλα μας στη μέση κατά μήκος.
-
2
Απλώνουμε το πέστο. Πασπαλίζουμε με τυρί το μισό κομμάτι.
-
3
Καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμί μας, σαν σάντουιτς μεγάλο, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα ΟΧΙ πολύ σφιχτά, αφήνοντας κάποιο περιθώριο για τους ατμούς.
-
4
Ψήνουμε σε σχάρα ή στα κάρβουνα!!΄Η στο γκριλ της κουζίνας μας για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς το και από τις δυο πλευρές, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί καλά το ψωμί.
-
5
Ξεδιπλώνουμε προσεκτικά το ψωμί να βγει ο ατμός. Κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και κάθε μέρος σε 6 κομμάτια.
-
6
Σερβίρουμε αμέσως ζεστό ζεστό και μυρωδάτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια