Ψωμάκι μαργαρίτα: γρήγορο κι αφράτο
Ψωμάκι μαργαρίτα, αφράτο, νόστιμο και χωρίς κόπο!
Υλικά
-
1 φλ. νερό χλιαρό
-
1 φακ. μαγιά
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύστε τη μαγια και τη ζάχαρη στο νερό.
-
2
Αφήστε 15 λεπτά.
-
3
Προσθέστε λίγο αλεύρι, το αλάτι και μετά αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που ίσα να μην κολάει στα χέρια.
-
4
Τέλος, προσθέστε το λάδι και ζυμώστε μέχρι να το αποροφήσει η ζύμη.
-
5
Αφήστε να φουσκώσει σε ένα μπωλ, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη και πετσέτα, περίπου 1 ώρα.
-
6
Πατήστε λίγο τη ζύμη, χωρίστε την σε 6 μπαλάκια και βάλτε τα σε αντικολλητικό ταψάκι (Νο 24), σχηματίζοντας μαργαρίτα. Τα μπαλάκια να έχουν μεταξύ τους χώρο, ώστε να φουσκώσουν.
-
7
Αφήστε 20-30 λεπτά, να ξαναφουσκώσουν σκεπασμένα.
-
8
Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
-
9
Έτοιμο!
Σχόλια (18)