Ψωμάκι Naan
Το Naan μοιάζει με ψωμί πίτα με καταγωγή από την Κεντρική Ασία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα στη ζύμη, όπως κολίανδρο σκόνη ή σκόρδο σκόνη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 5 λεπτά
-
2
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
-
3
Αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό σημείο να φουσκώσει.
-
4
Πλάθουμε σε πίτες στρογγυλές.
-
5
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σχόλια (17)