κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμάκι στη Γάστρα

Ψωμάκι στη Γάστρα

Μαγειρεύτηκε 10 φορές
MarBo
MarBo @cook_8449589

Συνταγη για σπιτικο ψωμι, απλη και χωρις προζυμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη την ειχα δει ενα πρωι απο την Α. Μπαρμπαρηγου στην Μενεγακη... Μου φανηκε ευκολη και ηταν η πρωτη μου αποπειρα για σπιτικο ψωμακι. Και πετυχε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

103 Minutes
  1. 1 κ αλευρι (1/2 σκληρο αλευρι και 1/2 ολικης αλεσης)
  2. 2 ποτηρια χλιαρο νερο
  3. 1 χουφτα γλυκανισο
  4. σουσαμι
  5. αλατι (οσο πιανει το χερι)
  6. 42 γρ. μαγια φρεσκια (ή 2 φακελακια ξηρη)
  7. 2 κουτ. γλ. ζαχαρη
  8. 3/4 φλ. λαδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε κατω απο τη γαστρα -σε μια ακρη- κατι ωστε να ανασηκωθει λιγο.

  2. 2

    Βαζουμε εκει που κανει την "γουβα" το γλυκανισο, το νερο, τη μαγια και τη ζαχαρη.

  3. 3

    Στην αλλη γωνια εχουμε το αλευρι και σιγα σιγα περνουμε και ανακατευουμε.

  4. 4

    Προς το τελος βαζουμε το αλατι.

  5. 5

    Οσο σφιγγει το ζυμαρι, κανοντας με το χερι μας μια μπουνια περνουμε λαδι και ζυμωνουμε ξανα και κανα το ψωμι.

  6. 6

    Η ζυμη μας ειναι ετοιμη και λογικα εχει αφησει μια "καθαρη" γαστρα απο υπολειμματα υλικων στα πλαινα.

  7. 7

    Αφηνουμε το ψωμακι μας στη μεση της γαστρας και ριχνουμε απο πανω σουσαμι.

  8. 8

    Κλεινουμε τη γαστρα και ψηνουμε στους 50° στις αντιστασεις για 1 ωρα και μετα στους 250° για αλλη 1 ωρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (10)

Σχόλια (20)

Λίλα
Λίλα @cook_beelila
Όταν το έφτιαχνα μου φάνηκε πολύ εύκολο για να είναι αληθινό!Όταν το τρώγαμε όμως ήταν και αληθινό και πεντανόστιμο.

Από

MarBo
MarBo @cook_8449589
στις