thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Ψωμάκια τέλεια για χάμπουργκερ, για το πρωινό των παιδιών ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Κραστήστε τα σε σακουλάκια τροφίμων για να παραμείνουν μαλακά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
9-10 ψωμάκια
  1. 20 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  3. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 250 ml χλιαρό νερό
  6. 80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  7. 500 γρ αλευρι για ολες της χρησεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέστε τη ζάχαρη, αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και κανουμε μια λακούβα και ρίχνουνε το λάδι, την φουσκωμένη μαγιά, αλάτι και το σιμιγδάλι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε λεία και ελαστική ζύμη με αλεύρι. Ισως χρειαστει λίγο ακόμα αλεύρι, ανάλογα με το αλεύρι μας παντα. Αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα σε ελαφρώς ζεστό φούρνο για 30-40 λεπτά. Εγώ για μια ακόμα φορά χρησιμοποιησα τον αρτοπαρασκευαστή σε προγραμμα για ζυμωμα που διαρκεί 1 και μισή ώρα.

  2. 2

    Κοβούμε την ζύμη σε 9-10 ίσα κομμάτια και σχηματίζουμε σε μπάλες με τα χερια μας, βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και τις πλαθουμε πάλι λίγο και τις ρολάρουμε πανω στο σουσάμι μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

  3. 3

    Αφήστε τα ψωμάκια 30 λεπτά για να αυξηθούν και πάλι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε φούρνο προθερμασμένο στους 180Απολαύστε τα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

zara
zara @mitsuko1976
Μέχρι τώρα έχω κάνει ...του κόσμου τα ψωμάκια.Με σιμιγδάλι όμως δεν έκανα.Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και αυτά.Θέλω όμως να μου πεις αν είναι σφιχτά,αφράτα η πολύ αφράτα;Εγώ βέβαια με τα χεράκια μου ζυμώνω αλλά δε με πειράζει, μ αρέσει!!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio