Ψωμάκια με μέλι 2

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
6 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αυτά τα ψωμάκια από τότε που βρήκα τη συνταγή τα λατρέψαμε! Είναι πολύ αφράτα και είναι υπέροχα για πρωινό και όχι μόνο!!

Ψωμάκια με μέλι 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 4 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κ.σ. βούτυρο (για το άλειμμα)
  • 1 κ.σ. μέλι (για το άλειμμα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμάκια μίνι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Βούτυρο
Φτιάχνει: 12 ψωμάκια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 180' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε ένα μπώλ τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι, ελαιόλαδο, αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις 3 κούπες από το αλεύρι μας και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το ζυμάρι να είναι κολλώδες. Αλλάζουμε και βάζουμε τον ειδικό γάντζο για ζύμωμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 8 λεπτά. Θα δείτε ότι σε αυτή τη φάση η ζύμη θα είναι μαλακιά και ελαστική.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ, αναποδογύριζουμε μια φορά τη ζύμη εκεί μέσα για να λαδωθεί παντού και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
  4. Όταν πλέον φουσκώσει την πατάμε ελαφρώς με τη μπουνιά μας και τη ζυμώνουμε για πολύ λίγο.. περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Έπειτα παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα στρογγυλά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 23-26 εκ. ή ότι ταψάκι σας βολεύει καλύτερα. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 – 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ τα ψήνω στον αέρα). Σε αυτό το σημείο λιώνω σε ένα μπρίκι το βούτυρο μαζί με το μέλι και αλοίφω τα ψωμάκια από πάνω και τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά. Στο δικό μου φούρνο δεν παίρνει παραπάνω από 15 λεπτά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ψωμάκια αυτά όσες φορές και αν τα έχω φτιάξει αρέσουν σε όλους πολύ! Το καλύτερο είναι ότι παραμένουν μαλακά τουλάχιστον για 4 μέρες κλεισμένα σε τάπερ. Η συνταγή λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για ψωμί.

Τη συνταγή τη βρήκα από το αγγλικό βιβλίο 'Bread'.

Σχετικές συνταγές

Bread rolls Bread rolls
       
       
(13)
Ψωμάκια τραγανά Ψωμάκια τραγανά
       
       
(61)
Bagels Αμερικάνικα Bagels Αμερικάνικα
       
       
(8)
Ψωμάκια προζυμίσια Ψωμάκια προζυμίσια
       
       
(1)
Ψωμάκια brioche Ψωμάκια brioche
       
       
(3)
Ψωμάκια Ψωμάκια
       
       
(35)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 3-2-11  
    Το αλεύρι ΓΟΧ τι είναι? Συγνώμη είμαι από Κύπρο...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-2-11  
    Σημαίνει: Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 3-2-11  
    Σωτηρούλα ότι σου είπε η Ρούλα είναι! Εγώ συνήθως το γράφω έτσι για πιο σύντομα..!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-2-11  
    Με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα, είναι το τέλειο πρωινό.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 7-2-11  
    Ρουλάκι μου σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-2-11  
    Ευχαριστούμε Αννούλα, πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 9-2-11  
    Σε ευχαριστώ Σελίνα μου!!
    #
    Σχόλιο από Carolinaki, 24-9-11  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 17-4-12  
    Δεν έμειναν για να μπορώ να σου πω αν παραμένουν αφράτα για 4 ημέρες ... Στον αέρα στους 180 για 25' τα έψησα και έγιναν μιά χαρά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-4-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια..εύχομαι τουλάχιστον να τα ευχαριστηθήκατε!!
    #
    Σχόλιο από little_shef, 1-2-13  
    καταπληκτικό! η γευση απλα δεν υπαρχει!!!! βαζω ομως μονο 4 πηρουνακια γιατι την επομενη ημερα γινανε πολυ σκληρα παρολο που την πρωτη ηταν απιστευτα αφρατα!χμμ..κατι δεν εκανα καλα?
    #
    Σχόλιο από ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, 28-9-14  
    Πάρα πολύ ωραία και εύκολα.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 3-2-11  
    Το αλεύρι ΓΟΧ τι είναι? Συγνώμη είμαι από Κύπρο...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-2-11  
    Με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα, είναι το τέλειο πρωινό.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 7-2-11  
    Ρουλάκι μου σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-2-11  
    Ευχαριστούμε Αννούλα, πολύ νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 9-2-11  
    Σε ευχαριστώ Σελίνα μου!!
    #
    Σχόλιο από Carolinaki, 24-9-11  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 17-4-12  
    Δεν έμειναν για να μπορώ να σου πω αν παραμένουν αφράτα για 4 ημέρες ... Στον αέρα στους 180 για 25' τα έψησα και έγιναν μιά χαρά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-4-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια..εύχομαι τουλάχιστον να τα ευχαριστηθήκατε!!
    #
    Σχόλιο από little_shef, 1-2-13  
    καταπληκτικό! η γευση απλα δεν υπαρχει!!!! βαζω ομως μονο 4 πηρουνακια γιατι την επομενη ημερα γινανε πολυ σκληρα παρολο που την πρωτη ηταν απιστευτα αφρατα!χμμ..κατι δεν εκανα καλα?
    #
    Σχόλιο από ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, 28-9-14  
    Πάρα πολύ ωραία και εύκολα.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-2-11  
    Σημαίνει: Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 3-2-11  
    Σωτηρούλα ότι σου είπε η Ρούλα είναι! Εγώ συνήθως το γράφω έτσι για πιο σύντομα..!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Εί...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 338 αγαπημένων συνταγών, του/της Άριελ
    Ψωμακια
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της ΕΛΙΝΑ
    ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou
    Ψωμί-ζύμες
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    ΠΡΩΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei