Ψωμάκια με μέλι
Ειναι γευστικο και το φτιαχνουν και για το πασχα.
Υλικά
-
320 γρ. μελι
-
320 γρ. ζαχαρη
-
920 γρ. αλευρι
-
3 αυγα
-
2 κουταλιες σουπας κανελλα
-
1 κουταλια σουπας γαρυφαλλα
-
1 φλιτζανι τσαγιου βουτυρο
-
2 μανταρινια ξυσμα
-
2 πορτοκαλια χυμο
-
2 κουταλιες σοδα
-
1/2 κουταλακι πιπερι
-
1 φλιτζανι κονιακ
-
1 πρεζα αλατι
-
λιγα αμυγδαλα και φρουι γλασε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι και τα μυρωδικα, τη ζαχαρη, το κονιακ, τα αμυγδαλα, τα αυγα λιγο χτυπημενα.
-
2
Βάζουμε το μελι σε μια κατσαρολίτσα να λιωσει στη φωτια εως οτου παρει μια βραση και ρίχνουμε μεσα το βουτηρο. Μετά το προσθέτουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Στο τελος ριχνουμε τη σοδα λιωμενη στο κονιακ. Τα ζυμωνουμε πολυ καλα και τα πλαθουμε σε 5 φραντζολακια. Τα αλειφουμε με αυγο και βαζουμε αμυγδαλα.
-
4
Τα ψηνουμε σε μετριο φουρνο
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)