Ψωμί κέϊκ αζύμωτο
Εύκολο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα ιδανικό για τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντικαθιστώ το μέλι με 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη. Απο συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου. Λέγοντας φλυτζάνι εννοώ την κούπα που πίνουμε τον καφέ λίγο μεγαλύτερη απο το φλυτζάνι του τσαγιού.
Υλικά
-
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 του φλυτζανιού μέλι
-
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
-
1 αυγό
-
1 1/4 του φλυτζανιού χλιαρό νερό
-
1 1/4 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένη φόρμα ως τη μέση (εγώ χρησιμοποιώ δύο μακρόστενες της sanitas).
-
3
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει, θα φτάσει σχεδόν μέχρι το χείλος της φόρμας.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 15 λεπτά και μετα χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
-
5
Βγάζουμε αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σχόλια (46)