κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμί με λιναρόσπορο

Ψωμί με λιναρόσπορο

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Mtzormp
Mtzormp @cook_8508864
Μαραθωνας,

Ψωμί με μαγιά και λιναρόσπορο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψωμί γίνεται πολύ αφράτο μέσα και είναι πεντανόστιμο! Αξιζει την αναμονή και η ταλαιπωρια δεν είναι μεγάλη!Εαν η ζύμη κολλάει πολύ (ανάλογα με το αλεύρι) μπορείτε να προσθέσετε λίγο στο τελευταίο ζύμωμα.Ο λιναρόσπορος είναι εξαιρετικό δημητριακό και έχει πολλά ωφέλη στην υγεία μας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μεγαλα καρβελια ή 3 μικρα
  1. 1 κιλό αλεύρι για ολες τις χρήσεις ή 50-50 (σκληρό-μαλακο)
  2. 3 κούπες νερό χλιαρο (40 βαθμους)
  3. 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  4. 1 κ.γ ζαχαρη
  5. 1 κ.γ αλατι
  6. 5 κ.σ λαδι
  7. 5 κ.σ. λιναροσπορο
  8. λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικο)
  9. μαστιχα τριμμένη ελαχιστη (προαιρετικο)
  10. σουσάμι για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με 1 κούπα νερό χλιαρό (δοκιμάζουμε τη θερμοκρασία μετρώντας μέχρι το 10 και εαν αντεχει το δάχτυλο μας ειναι οκ) τη ζάχαρη και μισή κούπα αλεύρι. Την αφήνουμε για 10΄

  2. 2

    Σε μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε την υπόλοιπη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά

  3. 3

    Ζυμώνουμε παρα πολύ καλά για τουλαχιστον 15 λεπτά (η ζύμη θα κολλάει, εαν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι). Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος

  4. 4

    Έπειτα την ξαναζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τα καρβέλια μας (2 μεγάλα ή 3 μικρά). Μην ανησυχείτε εαν εξακουλουθεί να κολλάει λίγο. Με λίγο αλεύρι μπορείτε να τα χωρίσετε και να τα πλάσετε. Αφήνετε τα καρβέλια για 1,5 ώρα

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πασπαλίζουμε με λίγο νερό τα καρβέλια και ρίχνουμε το σουσάμι.

  6. 6

    Ψήνουμε για 35-40 λεπτα ανάλογα τον φούρνο

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Mtzormp
Mtzormp @cook_8508864
στις
Μαραθωνας,