Cashmir
Cashmir @cook_8466423

Μία γρήγορη συνταγή για ψωμί, που την εμπνεύστηκα 1 ώρα πριν το Κυριακάτικο τραπέζι (την ώρα, δηλαδή, που κατάλαβα ότι το ψωμί που είχα ήταν πολύ λίγο για τους καλεσμένους μου!). Όλοι το λάτρεψαν και ελπίζω να αρέσει και σ' εσάς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν το είχα πρωτοφτιάξει δεν είχα πολύ χρόνο κι έτσι το άφησα μόνο για 30 λεπτά και 10 λεπτά πριν το ψήσω... Όταν όμως το ξαναέφτιαξα το άφησα για περισσότερο από μία ώρα και φούσκωσε περισσότερο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είχα κανένα πρόβλημα με το τελικό αποτέλεσμα...Όσον αφορά το τι αλεύρι μπαίνει μέσα, έχει τεθεί θέμα και σε άλλες συνταγές για ψωμί. Εγώ βάζω συνήθως αλεύρι για όλες τις χρήσεις αναμεμειγμένο με ολικής ή σκληρό ή κίτρινο (για χωριάτικο ψωμί). Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 μεγάλη κούπα χλιαρό νερό
  2. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κ.γ. κοφτή μέλι ή 2 κ.γ.(κοφτές) ζάχαρη
  6. 2 κ.γ.(κοφτές) αλάτι
  7. Αλεύρι όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το μπέικιν, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και ζάχαρη και μέλι. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν η μαγιά και το μπέικιν και έπειτα προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

  2. 2

    Ρίχνουμε αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μία σφιχτή μπάλα.

  3. 3

    Την βάζουμε σε καθαρό σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά ή 1 ώρα.

  4. 4

    Προσθέτοντας λίγο αλεύρι ακόμη πλάθουμε μία φρατζόλα ή 2 μικρές, την αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο νερό, την χαράζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά.

  5. 5

    Πριν την βάλουμε στο φούρνο ρίχνουμε αλεύρι ή σουσάμι από πάνω.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

  7. 7

    Μόλις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (30)

Gregory's Gregoriou
Gregory's Gregoriou @646930gregory
1 φακελάκι μπέϊκιν και
1 φακελάκι μαγιά
Πόσα γραμμάρια είναι το κάθε ένα;

Από

Cashmir
Cashmir @cook_8466423
στις