κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμί με σαφράν
melokipos
melokipos @cook_8449243
Ναύπλιο - Αθήνα,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη ειναι για 2 μακροστενες φορμες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

πολλους
  1. 1/2 κιλο ασπρο αλευρι
  2. 3 κουταλακια ξηρη μαγια
  3. 1 κουταλακι του καφε γαλα
  4. 40 στιγματα σαφραν
  5. 1,5 κουταλια ζαχαρη
  6. 1 κουταλακι αλατι
  7. 4 κροκους αυγων
  8. 2 αυγα ολοκληρα
  9. 80 γραμ βουτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τριβετε το σαφραν και το αφηνετε στο γαλα για 3-4 ωρες.

  2. 2

    Βαζετε σε ενα μεγαλο μπολ ολα τα υλικα, εκτος απο το αλευρι και το βουτυρο. Τα ανακατευετε να ενωθουν καλα και ριχνετε το αλευρι. Αρχιζετε να ζυμωνετε, προσθετοντας σιγα σιγα το βουτυρο χλιαρο. Αν χρειαστει προσθέτετε λιγο ακομα αλευρι. Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακη και λεια.

  3. 3

    Τη βαζετε σε μια λεκανη, αλειφετε με βουτυρο και την αφηνετε σε ζεστο μερος να φουσκωσει. Οταν φουσκωσει (σε 40-50 λεπτα) τη ζυμωνετε λιγο, την αλειφετε ξανα και την αφηνετε να ξαναφουσκωσει.

  4. 4

    Βαζετε τη ζυμη μεσα στις φορμες και την σκεπαζετε να διπλασιαστει σε ογκο. Αλειφετε την επιφάνεια με ασπραδι αυγου, ελαφρα χτυπημενο και ψηνετε σε φουρνο προθερμασμενο στους 180 βαθμους. Ο χρονος ψησιματος εξαρταται απο τον φουρνο. Ο μεσος χρονος ειναι γυρω στα 50 λεπτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

murto
murto @murto
Πολύ ωραίο και πρωτότυπο ψωμάκι!!Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!!ευχαριστώ!

Από

melokipos
melokipos @cook_8449243
στις
Ναύπλιο - Αθήνα,Ελλάδα
Καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων.
Δες περισσότερα