Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Ψωμάκι ζυμωμένο με τυριά και μυρωδικά. Γίνεται εξαιρετικά αφράτο και μυρωδάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. σκληρό αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το αλεύρωμα)
  2. 90 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο (+2 κ.σ. για το πασπάλισμα)
  3. 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  4. 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  5. 2 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη)
  6. 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  7. 1 φακελάκι μαγιά
  8. 350 ml χλιαρό γάλα
  9. λάδι
  10. 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τα τυριά, τη σκόνη μουστάρδας, τα μυρωδικά, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύετε καλά. Κάνετε μια λακούβα στη μέση, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή χωρίς να κολλάει.

  2. 2

    Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνετε τη ζύμη έως ότου γίνει μαλακή και ελαστική και της δίνετε κυκλικό σχήμα. την τοποθετείτε στο λαδωμένο μπολ, την καλύπτετε με μια λαδωμένη μεμβράνη για να μην ξεραθεί και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 - 1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. 3

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια "κατεβάζετε" τη ζύμη με τις γροθιές σας και ζυμώνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Της δίνετε μακρόστενο οβάλ σχήμα και τη βάζετε πάνω σε ένα δίσκο ψησίματος, ελαφρώς αλευρωμένο. Καλυπτετε με λαδωμένη μεμβράνη για να μην ξεραθεί και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 20-30'.

  4. 4

    Αλείφετε την επιφάνεια του ψωμιού με αβγό, χαράζετε και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

  5. 5

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230° για 10', κατεβάζετε στους 200° και ψήνετε για άλλα 20' μέχρι να φουσκώσει. Αν πάρει γρήγορα χρώμα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

  6. 6

    Αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. 

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

vanda
vanda @cook_8510678
ψαγμένη κ διαφορετική την επόμενη φορά ρίξε κ ξηροκάρπι μέσα ό,τι σου βρίσκεται ανάλατο,καρύδι,αμύγδαλο μέχρι κ ηλιόσπορο, θα γονατίσουν για το ψωμί σου

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα