κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμί με ζάχαρη
ggr
ggr @george
Athens

Τί να πει κανείς για τα πρωινά με ψωμί με ζάχαρη, το απόλυτο must μιας άλλης νιότης, που δεν είχε kinder αυγουλάκια και τυράκια mini-babybel.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η επιλογή του φούρνου είναι καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο για ην επιτυχία της συνταγής αλλά κι για το αν θα αποδειχθεί οικονομικά συμφέρουσα. Επιλέγουμε αυτόν που κάνει το καλύτερο ψωμί και - το κυριότερο - βρίσκεται πάνω στο δρόμο από τη δουλειά πίσω στο σπίτι. Εάν χρειασθεί να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα, θα φάμε και περισσότερες φέτες με ζάχαρη. Καλόν είναι στα κριτήρια επιλογής του φούρνου να είναι και η άνεση στο παρκάρισμα. Εγώ προσωπικά βρίσκω ότι το καλύτερο ψωμί για αυτή τη συνταγή είναι το χωριάτικο. Το λευκό πιστεύω ότι είναι πολύ “απρόσωπο” τα δε μαύρο, ολικής αλέσεως και πολύσπορο, πολύ “δεσμευτικά”. Φροντίζουμε, όταν τρώμε τις φέτες να είναι σε απολύτως οριζόντια θέση. Σε κάθε άλλη θέση, όσο καλό και αν είναι το βρέξιμο του ψωμιού και της ζάχαρης, κινδυνεύουμε το πάτωμα να κάνει κρατς - κρατς όταν θα περπατάμε πάνω του. Εάν σας άρεσε η συνταγή, σύντομα θα ανεβάσω και μία για φέτες ψωμιού με βούτυρο και μέλι. Όλες οι τεχνικές του σωστού αλείμματος, τα “ενοχοποιημένα” φρέσκα βούτυρα ζωικής προέλευσης και οι “αθώες” μαργαρίνες, οι σωστές ποσότητες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. φέτες ψωμί
  2. ζάχαρη
  3. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αγοράζουμε μία φρατζόλα ψωμί από τον φούρνο.

  2. 2

    Ελευθερώνουμε και καθαρίζουμε την επιφάνεια του πάγκου της κουζίνας μας, πλένουμε καλά τα χέρια μας και βγάζουμε τη φρατζόλα από τη σακούλα.

  3. 3

    Τοποθετούμε τη φρατζόλα πάνω στον πάγκο, κατά την έννοια του μήκους του.

  4. 4

    Με το μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε λεπτές φέτες (πάχους 3/4 του εκατοστού).

  5. 5

    Τοποθετούμε τις φέτες μας σε πλαστικό πιάτο, μεγέθους ανάλογου με τον αριθμό τους.

  6. 6

    Βάζουμε σε ένα κύπελλο νερό βρύσης.

  7. 7

    Βουτάμε σε αυτό το νερό τα δάκτυλά μας και στη συνέχεια, με κοφτά τινάγματα του χεριού, ραντίζουμε τις φέτες μας, να μουσκέψουν ελαφρά.

  8. 8

    Με μικρό κουταλάκι ραντίζουμε τις βρεγμένες φέτες μας με ζάχαρη.

  9. 9

    Στη συνέχεια, βρέχοντας και πάλι τα χέρια μας, ραντίζουμε και πάλι τις φέτες, πάνω από τη ζάχαρη, με νερό.

  10. 10

    Οι φέτες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (53)

ΣΟΦΑΚΙ
ΣΟΦΑΚΙ @cook_8453831
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΣΦΗΝΕΣ.ΑΛΕΙΦΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΙΑ ΣΦΗΝΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ Η΄ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens