vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Εύκολο και νόστιμο ψωμάκι για κολατσιό!! Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ατομικά φορμάκια για να τα παίρνουν μαζί τους τα παιδιά σας στο σχολείο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ή γάλα 2-3 φορές - κατά διαστήματα για καλύτερη κρούστα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ψωμάκι
  1. 350 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  2. 1 μπέικιν πάουντερ
  3. 1 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. 5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  6. 1 μπύρα 330 ml σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι. Πασπαλίζουμε τον φρέσκο άνηθο, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.

  2. 2

    Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα ή κουτάλι, δεν θέλει ζύμωμα γιατί θα γίνει σκληρή η ζύμη.

  3. 3

    Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε καλά λαδωμένο ταψί ή φορμάκια, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30' έως 1 ώρα περίπου.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο {αέρα} στους 180β. 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το ψωμάκι μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Μάγδα Γιαννουλάκη
Μάγδα Γιαννουλάκη @Magdalini1993
Τέλειο και πααααρα πολύ εύκολο ψωμάκι...εγώ το έκανα πρώτη φορά με άνηθο και δεύτερη με ρίγανη, βγήκε σούπερ!!!! 😁🥖👍👍👏👏

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα