Ψωμί σπιτικό πρωτότυπο (hi-fi)
Πρόκειται για σπιτικό χωριάτικο ψωμί, πολύ μαλακό και διατηρείται για 10 ημέρες μαλακό και νόστιμο. Ιδανικό και πολύ θρεπτικό για παιδιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ανοιξετε τον φούρνο όσο η ζύμη βρίσκεται μέσα. Αν θέλετε χαράζετε την ζύμη για να παρει ωραίο σχήμα.
Υλικά
-
1 κιλο αλεύρι κίτρινο αλατίνη
-
1 φλυτζάνι λάδι
-
1 αυγό
-
1 κουταλακι αλάτι
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
60 γρ μαγιά (2 φακελάκια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε 1 ποτήρι νερό ζεστό διαλύουμε την μαγια.
-
2
Σε μια μία λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, αλατι, ζαχαρη, αυγό, και χτυπάμε με το μιξερ μεχρι να δουμε να αφρίζει λίγο. Προσθέτουμε την διαλυμενη μαγια και αμεσως λίγο-λιγο το αλευρι. Ενδιάμεσα προσθετουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
-
3
Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τη ζύμη σε σχήμα φρατζόλας (θα είναι 2 φρατζόλες). Αφήνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς για 20 λεπτα προκειμένου να φουσκώσει και μετά δυναμώνουμε στους 180 για 25 λεπτά για να ψηθεί.
Σχόλια (13)