κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμί σπιτικό πρωτότυπο (hi-fi)

Ψωμί σπιτικό πρωτότυπο (hi-fi)

MANOSXIP
MANOSXIP @cook_8449495

Πρόκειται για σπιτικό χωριάτικο ψωμί, πολύ μαλακό και διατηρείται για 10 ημέρες μαλακό και νόστιμο. Ιδανικό και πολύ θρεπτικό για παιδιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ανοιξετε τον φούρνο όσο η ζύμη βρίσκεται μέσα. Αν θέλετε χαράζετε την ζύμη για να παρει ωραίο σχήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1.5 κιλό ψωμί
  1. 1 κιλο αλεύρι κίτρινο αλατίνη
  2. 1 φλυτζάνι λάδι
  3. 1 κουταλακι αλάτι
  4. 1 κουταλάκι ζάχαρη
  5. 60 γρ μαγιά (2 φακελάκια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε 1 ποτήρι νερό ζεστό διαλύουμε την μαγια.

  2. 2

    Σε μια μία λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, αλατι, ζαχαρη, αυγό, και χτυπάμε με το μιξερ μεχρι να δουμε να αφρίζει λίγο. Προσθέτουμε την διαλυμενη μαγια και αμεσως λίγο-λιγο το αλευρι. Ενδιάμεσα προσθετουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε τη ζύμη σε σχήμα φρατζόλας (θα είναι 2 φρατζόλες). Αφήνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς για 20 λεπτα προκειμένου να φουσκώσει και μετά δυναμώνουμε στους 180 για 25 λεπτά για να ψηθεί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

evangelia
evangelia @cook_8450094
καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Το ψωμί αυτό το έφτιαξα, έχει πολύ ωραία γεύση αλλά τρίβεται. Μήπως έκανα κάτι λάθος;

Από

MANOSXIP
MANOSXIP @cook_8449495
στις