κύρια φωτογραφία συνταγής Ψωμί Σπιτικό
Ismini
Ismini @IsminiUK
Plymouth-UK/Χαλκιδα-Ελλαδιτσα,

Eυκολο ψωμι, το οποιο μπορει να φαγωθει και ως νηστισιμο, αφου δεν εχει λαδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη το κοψετε οσο ειναι ακομα ζεστο, γιατι θα λασπωσει. Με το ιδιο ζυμαρακι μπορειτε να κανετε και τηγανοψωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. 500 γραμμαρια αλευρι για ψωμι
  2. 1 φακελακι μαγια ξερη
  3. 1 κοφτο κουταλακι αλατι
  4. 1 κοφτο κουταλακι ζαχαρη
  5. χλιαρο νερο οσο χρειαστει (εχετε 1 λιτρο ετοιμο για παν ενδεχομενο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινιζουμε το αλευρι.

  2. 2

    Σε ενα ποτηρακι ή μπολακι βαζουμε τη μαγια, το αλατι και τη ζαχαρη με λιγο χλιαρο νερο, ισα ισα να διαλυθουν ολα, και μετα ριχτε το στη λεκανιτσα που εχετε το αλευρι.

  3. 3

    Προσοχηη λεκανιτσα να ειναι παντα πλαστικη για να κραταει τη θερμοτητα.

  4. 4

    Κανουμε μια λακουβιτσα στη μεση της λεκανης και ριχνουμε σιγα σιγα χλιαρο νερο και ζυμωνουμε.

  5. 5

    Θα ριξετε νερο τοσο ωστε να μην εχει μεινει αλευρι, να μην ειναι πολυ σκληρο, αλλα και να μην κολλαει στα χερια σας.

  6. 6

    Αφηνουμε στη λεκανη 1 ωρα να φουσκωσει το ζυμαρι.

  7. 7

    Σε ενα βαθυ ταψι, βαζουμε μια λαδοκολλα και το ζυμαρι μας.

  8. 8

    ΠροσοχηΟταν το βγαλετε απο τη λεκανη, μη το ζυμωσετε πολυ και ξεφουσκωσει. Στρωνουμε καλα στο ταψι, το σκεπαζουμε με ενα πανι και απο πανω μια κουβερτουλα ή χοντρη ζακετουλα και αφηνουμε σε ζεστο χωρο αλλη μια ωρα.

  9. 9

    Ψηνουμε σε δυνατο φουρνο 45 λεπτα.

  10. 10

    Το βγαζουμε απο τη λαδοκολλα και το αφηνουμε πανω σε μια σχαρα να κρυωσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Από

Ismini
Ismini @IsminiUK
στις
Plymouth-UK/Χαλκιδα-Ελλαδιτσα,