SofiaGiann
SofiaGiann @sogiann
Ελλάδα

Ψωμάκι εύκολο που ψήνετε στην γάστρα και νομίζεις πως έχει ψηθεί σε χωριάτικο φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ (ίσως και λίγο παραπάνω)
  2. 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  3. 1/2 κ.γ αλάτι
  4. 1/2 κουπα τσαγιού λάδι
  5. νερό χλιαρό
  6. σουσάμι προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

  2. 2

    Το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με την μαγιά.

  3. 3

    Σε λίγο νερό ανακατεύουμε το αλάτι.

  4. 4

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και το λάδι στο αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστέι και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

  6. 6

    Ανάβουμε τον φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία με αντιστάσεις και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα την γάστρα. Την "καίμε" καλά, τουλάχιστον 30 λεπτά.

  7. 7

    Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το πατάμε να "κατσει" και το ξαναζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.

  8. 8

    Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα βάζουμε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

  9. 9

    Βγάζουμε την γάστρα από το φούρνο και βάζουμε το ψωμί.

  10. 10

    Σκεπάζουμε και ψήνουμε 30 λεπτά. Έπειταβγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε ακόμα 15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Ioanna Vikou
Ioanna Vikou @cook_29670544
Καλησπέρα. Σήμερα θα επιχείρησω να κάνω και εγώ το ψωμάκι πόσο νερό βάζουμε για την συγκεκριμένη δόση?

Από

SofiaGiann
SofiaGiann @sogiann
στις
Ελλάδα