Ψωμί χωρίς μαγιά
΄Ενα πολυ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο ψωμάκι χωρίς μαγιά.
Η συνταγή είναι του Σ. Παρλιάρου από τις "γλυκές αλχημείες".
Υλικά
-
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή και παγωμένο)
-
125 γρ. γάλα
-
125 γρ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ ή στο χέρι.
-
2
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μια μπάλα.
-
3
Πιέζουμε την μπάλα με την παλάμη μας προς τα κάτω σε διάμετρο 20 εκ.
-
4
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά στα έξι. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά και κατεβάζουμε στους 180οC.
-
6
Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Το σερβίρουμε ζεστό με βούτυρο.
Σχόλια (21)