Xris.Volos
Xris.Volos @cook_8513442
,Ελλάδα

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά που υπάρχουν σε όλα τα νοικοκυριά για να συνοδεύει τα ροφήματα σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μου ζήτησαν να τα κάνω με μερεντα μέσα και έτσι έκανα μια μικρη παραλλαγή στην ζύμη. Αφαίρεσα λίγο απο το αλευρι και το αντικατεστησα με κακάο και έτσι τα γέμισα με μερεντα και ήταν σοκολατένια μέσα έξω. Απλά θέλει λιγο προσοχή στο ψήσιμο για να μην τα κάψετε και σκληρύνουν πολύ. Αν δεν θέλετε να χαλάσετε όλη την ζύμη λίγο πριν ολοκληρώσετε με το αλεύρι βγάλτε μια ποσότητα ζύμης και δοκιμάστε με κακαο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
  2. 1 ποτήρι ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό πορτοκάλι
  4. 1/2 κτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  5. 1/2 φακελάκι μπεικιν
  6. 1 βανίλια
  7. 1 κιλό αλεύρι και λίγο (για όλες τις χρήσεις)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  2. 2

    Έπειτα ρίχνουμε σε μικρές ποσότητες το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και μαλακιά χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

  3. 3

    Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου πάχος 2 εκατοστά και κόβουμε με κουπ πατ σε σχέδιο επιλογής μας.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτακια μέχρι να ροδίσουν.

  5. 5

    Γεμίζουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας.

Αντιδράσεις

Από

Xris.Volos
Xris.Volos @cook_8513442
στις
,Ελλάδα