Πτι φουρ πανεύκολα
Νόστιμα και λαχταριστά.
Υλικά
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
1 κουταλάκι μπέικιν
-
λίγο αλάτι
-
600 gr αλεύρι γοχ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά κοσκινισμένο, έως ότου δεν κολλάει η ζύμη μας.
-
3
Ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 0,5mm και κόβουμε με κουπατ ό,τι σχέδια θέλουμε ή με ένα φλιτζάνι του καφέ (εγώ έτσι τα έκανα).
-
4
Μετά τα βάζουμε σε ένα ταψί, σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
-
5
Αφού κρυώσουν παίρνουμε ένα ένα τα πτι φουρ και βάζουμε μία μικρή ποσότητα στο κέντρο είτε μαρμελάδα της αρεσκείας μας είτε σοκολάτα, τα ενώνουμε και πιέζουμε ελαφρώς για να κολλήσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα με λίγο γάλα και να τα βουτήξουμε. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (2)