Πτι φουρ
Αυθεντικά Πτι φουρ αλλά σπιτικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είχα δει σε πρωινή εκπομπή του star. Τα δοκίμασα και ήταν τέλεια σαν αυτά που αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο, η μόνη διαφορά είναι τα φρέσκα σπιτικά υλικά.
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο βιτάμ
-
250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
-
1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
λίγη κανέλα σε σκόνη
-
3 αυγά μέτρια
-
420 γρ. αλεύρι μαλακό
-
Για τα βουτήματα σοκολάτας
-
30 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
-
Επιπλέον υλικά για το στόλισμα
-
τρούφα σοκολάτας
-
τρούφα χρωματιστή
-
Γλασαρισμένα κερασάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
-
2
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και την κανέλα.
-
3
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
-
4
Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
-
5
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
-
6
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
7
Γεμίζουμε με το μίγμα σακούλα ζαχαροπλαστικής (καρνέ).
-
8
Και με καρνέ σε σχήμα αστεριού νούμερο 8 κάνουμε διάφορα σχήματα πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει πάνω σε λαμαρίνα φούρνου.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
-
10
Αφού ψηθούν τα βουτήματα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
11
Κατόπιν τα κολλάμε μεταξύ τους με μαρμελάδα.
-
12
Μπορούμε να βουτήξουμε σε μαρμελάδα την μια άκρη και μετά να βουτήξουμε σε τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή, στα στρογγυλά μπορούμε να βάλουμε μισό γρασαρισμένο κερασάκι.
-
13
Αν θέλουμε να κάνουμε βουτήματα σοκολάτας αφαιρούμε 30 γρ. αλεύρι από το μίγμα και στη θέση του θα βάλουμε 30 γρ. κακάο άγλυκο.
Σχόλια (42)