Quark
Επιτέλους η λύση για γερμανικά γλυκά που απαιτούν Quark! Δε χρειάζεται πια αντικατάσταση απο ανθότυρο, μυζήθρα... Μοιράζομαι μαζί σας τον πιο εύκολο τρόπο παρασκευής Quark στο σπίτι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο γερμανικό sitewww.chefkoch.de.Έκανα και το πρώτο Käsekuchen με αυθεντικό Quark και όχι με υποκατάστατα, γιαούρτι, ανθότυρο... Όλοι ξετραλάθηκαν!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου.
-
2
Βάζουμε το ξυνόγαλο σε κατσαρόλα (προσοχή στα χερούλια να μην είναι πλαστικά)
-
3
Και το βάζουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-
5
Το τοποθετούμε σε πετσέτα ή πανί λινό, δένουμε και το κρεμάμε για να στραγγίξει 1,5-2 ώρες.
-
6
Ετοιμο!
-
7
2 λίτρα ξυνόγαλο βγάζει 500γρ. Quark.
Σχόλια